Gasselternijveen pakt eerste drie punten tegen Buinerveen

bnv-gnvDe wedstrijd om de slechtst presterende club van Drenthe werd afgelopen zondag door Buinerveen en Gasselternijveen gespeeld. Gasselternijveen stond voor de wedstrijd nog op nul punten en Buinerveen wist één punt te behalen uit vijf wedstrijden. Door de 1-2 overwinning van Gasselternijveen droegen zij de rode lantaarn weer over aan Buinerveen.

Solide defensie
Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Gasselternijveen geen genoegen nam met minder dan drie punten. De verdediging stond solide met Frank Pals, Thom Weggemans, Alvin Boekelo en Bart Botterblom. Er werd geen kans weg gegeven. Buinerveen probeerde nog wel van achteruit op te bouwen, maar kon het middenveld niet bereiken. Hierdoor werd voornamelijk de lange bal gehanteerd. Nieveen kon de bal beter in de ploeg houden en was over de gehele wedstrijd de betere ploeg. Toch werd er in het eerste bedrijf niet gescoord.

bnv-gnv2
Gasselternijveen juicht na een doelpunt (Foto’s: Esme Hemmes)

Onmogelijke hoek
In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde en na goed doorlopen van Thomas Verschoor in de zestien meter, kon een Buinerveen verdediger niks anders bedenken dan hem neer te halen. De toegekende penalty werd door Rick Bokhorst prima binnen geschoten: 0-1. Verder was Nieveen gevaarlijk via de zijkanten via diezelfde Bokhorst en zelfs middenvelder Jörgen Nieboer had een paar kansen om de marge te vergroten. Het was uiteindelijk invaller Jochem van Klaveren die vanaf de rechterkant op kwam en verwoestend uit een “onmogelijke” hoek de 2-0 achter de keeper schoot.

Billen knijpen
Hierna ging Buinerveen de druk wat meer opvoeren en wisten ze vlak voor tijd de aansluitingstreffer te maken. Dit deden zij via een vrije bal van Michel Hebels, die er overigens knap in werd geschoten: 1-2. En doordat Nieveen de wedstrijd niet wist te beslissen was het toch nog even billen knijpen richting het einde. Uiteindelijk wonnen de Nieveensters het kelderduel en heeft Buinerveen het stokje weer over genomen als slechtste club van Drenthe. Dit mocht de pret overigens niet drukken in de derde helft.