Gasselternijveen bezorgt EEC een fikse kater

eec-gnvGasselternijveen heeft de eerste overwinning van het seizoen tegen Buinerveen een goed vervolg gegeven. Op bezoek bij EEC sloeg het opnieuw in de slotfase toe en ging het er als een dief in de nacht met de drie punten vandoor.

Verbouwereerd
Op basis van de eerste helft had Nieveen een overwinning zeker verdiend, maar de ploeg verzuimde  vooralsnog de trekker over te halen. In de tweede helft drong EEC wel aan, maar had het grootste moeite om tot grote scoringskansen te komen. Een wonderschone treffer van Pascal Slagter leek uitkomst te bieden, maar in de slotminuten sloeg Jochem van Klaveren namens Nieveen alsnog toe. De ploeg van trainer Harjo van der Valle bleef verbouwereerd achter, terwijl de manschappen van Roeland Deuring de overwinning groots vierden.

Fikse aderlating
Een prachtig zonnige herfstdag en een goede grasmat op sportpark De Dillen waren vooraf uitstekende ingrediënten om er een mooie voetbalmiddag van te maken. EEC-doelman en sterkhouder Jasper Lubbers moest verstek laten gaan wegens een enkelblessure en dat kon als een fikse aderlating gezien worden. Daarnaast was speler/trainer Van der Valle ook nog niet volledig hersteld was van zijn hamstringblessure en miste de thuisploeg daarmee enige kwaliteit in de defensie. Desondanks waren de eerste tien minuten nog vrij aardig aan de kant van de thuisploeg, zonder dat zij Gasselternijveen echt in de problemen brachten.

Op de paal
Nieveen kwam gedurende de eerste helft dan ook steeds beter in het spel en werd ook een aantal malen zeer gevaarlijk voor de goal van EEC. Na een kwartier spelen leek de uitploeg dan ook op een 0-1 voorsprong te komen. Spits Kevin Hemmes zag zijn goede actie helaas niet beloond worden en zag zijn schot op de paal belanden. Het was de eerste waarschuwing namens de bezoekers die in de loop van de eerste helft dan ook een vervolg kreeg. De kansen bleven komen, maar doelman Stefan Scheper kon zijn doel nog schoon houden. Na ruim een half uur spelen was het wel raak voor Nieveen, dat op dat moment verdiend op voorsprong kwam. Een prima aangesneden vrije trap van Thom Weggemans werd op prima wijze verlengd door Rick Bokhorst. Doelman Scheper werd kansloos gelaten en zag de bal achter zich tegen de touwen verdwijnen.

Mark Wanders wordt op de huid gezeten door Jörgen Nieboer (Foto's: Esme Hemmes)
Mark Wanders wordt op de huid gezeten door Jörgen Nieboer (Foto’s: Esme Hemmes)

Meer rust
EEC kon er in de eerste helft maar bitter weinig tegenover stellen en werd pas in de blessuretijd echt gevaarlijk. EEC-aanvoerder Mark Wanders zag zijn poging echter in het zijnet belanden en daarmee was direct het grootste wapenfeit van de thuisploeg genoemd. Na rust kwam EEC-trainer Van der Valle zelf binnen de lijnen en dat zorgde voor meer rust aan de kant van de thuisploeg. Toch kwamen de blauw-witten niet echt goed uit de kleedkamer, want Bokhorst had zijn tweede van de middag op de schoen. Goed voorbereidend werk van Hemmes leverde een prima gelegenheid op, maar de jonge aanvaller werkte de bal over het doel van doelman Scheper.

Ingreep noodzakelijk
EEC begon wel meer en meer te drukken, maar had de grootste moeite om de voorwaartsen te bereiken. Spits Bart Rietveld lag volledig aan banden en tekenend was ook wel dat de aanvaller in de loop van de tweede helft werd gewisseld. De aanvallers van EEC konden afgezien van de bedrijvige Wanders weinig klaar spelen en dus was een ingreep noodzakelijk. Uiteindelijk leverde dat tien minuten voor tijd ook het gewenste effect op. Pascal Slagter scoorde met een beauty de gelijkmaker namens EEC. Gezien de geleverde arbeid was de gelijkmaker terecht te noemen, maar verwonderlijk was het niet dat deze goal eigenlijk uit het niets kwam. Slagter volleerde vanuit een afgeslagen voorzet de bal op sublieme wijze in de kruising.

Van Klaveren matchwinner
Hiermee leek een punt veiliggesteld voor EEC, dat deze middag ook niet veel meer verdiende. De thuisploeg kwam echter bedrogen uit, want in de slotminuten zorgde Jochem van Klaveren nog voor de 1-2 door te profiteren van onachtzaamheid in de verdediging van EEC. Ongekende euforie aan de kant van Gasselternijveen was het gevolg, terwijl EEC teleurgesteld afdroop. Voor EEC betekende het de derde nederlaag op rij, terwijl Gasselternijveen de stijgende lijn heeft te pakken met een tweede opeenvolgende overwinning.