Rentree Robert Oosting geeft Stadskanaal vleugels

stadskanaal_JPGOp sportpark Het Pagedal stond voor Stadskanaal het treffen tegen Twedo op het programma. Deze ploeg stond onderaan en dit betekende voor de ambitieuze thuisploeg kansen om punten te pakken. Het verlies tegen Musselkanaal, en met name de manier waarop, stond nog vers in het geheugen. Stadskanaal begon met de teruggekeerde Robert Oosting scherp aan de wedstrijd en ondanks een tegengoal vlak voor rust werd Twedo met een 7-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Prima leiding
Oosting verving de afwezige Denny Feiken (werk) en mocht zich, na anderhalf jaar aan de kant te hebben gestaan met een knieblessure, weer basisspeler noemen. Ook Roy Feiken keerde weer terug in het elftal. Hij verving de geschorste Jeffrey Bakker. Feiken deed ook gelijk van zich spreken. Binnen acht minuten krulde hij de bal fantastisch binnen en bracht de blauwhemden op een 1-0 voorsprong. Stadskanaal had hierna niet veel te vrezen. Oosting gaf prima leiding aan de verdediging en Erik Kok was weer degelijk zoals iedere week. Ook Bryan Anandakumar, die zijn uitstekende wedstrijd bij de beloften deze zondag een goed vervolg gaf in het vlaggenschip, mag genoemd worden.

Rabbers scoort tegen
Stadskanaal dicteerde de wedstrijd en Twedo had niet veel in te brengen. Nadat Sten Vos na een half uur spelen ook de 2-0 binnen kopte op aangeven van Feiken leek de wedstrijd gespeeld. Toch pakte Twedo het op en gaf wat meer druk. Dit zorgde niet echt voor  grote kansen, maar het spel van de mannen uit Nieuw-Amsterdam/Veenoord werd beter. Stadskanaal hield zich op dit moment alleen maar bezig om de tegenstander uit de buurt van de goal te houden. Dit leek tot de rust te lukken totdat een volledig vrijstaande Mark Rabbers in de slotminuut de bal achter keeper Royce Geerlings kopte: 2-1.

Robert Oosting maakte na 1,5 jaar zijn rentree bij Stadskanaal (Foto: Stoffer Bakker)

Tien man
Vlak na rust kwam Twedo echter met tien man te spelen na een overtreding van Daniel Mulder op Vos. Dit gaf de blauwhemden een boost en even later was het Vos die op aangeven van Feiken zijn tweede van de middag maakte: 3-1. Feiken was zelf even later verantwoordelijk de 4-1 uit een vrije trap. Hierna was het tijd voor trainer Rick Slor om te wisselen. A-junior Danny de Laet mocht debuteren en hij verving Bidjoy Ramcharan. De fysiek sterke en snelle spits was er als de kippen bij om een voorzet van Rogaar binnen te koppen: 5-1.

Luid applaus
Uit een corner van de uitstekend spelende Feiken maakte Erik Kok de 6-1. Ondertussen werd de prima spelende Oosting onder luid applaus vervangen en mocht Guus Buiter debuteren. Twedo had op dit moment niks meer in te brengen en het slotakkoord was opnieuw voor spits De Laet. De jongeling liep zich weer goed vrij, kopte een voorzet van Robbert Pals binnen en bepaalde de eindstand op 7-1. Voor Stadskanaal betekende de winst dat het weer naar boven mag gaan kijken en men kan zich nu concentreren op de bekerontmoeting van volgende week tegen VVK Groningen.