Buinen kansloos tegen Valther Boys

BuinenBuinen heeft de goede prestatie van vorige week tegen het hoog geklasseerde Witteveense Boys ’87 geen goed vervolg kunnen geven. In eigen huis waren de geel-zwarten kansloos tegen Valther Boys, dat met een 0-5 overwinning huiswaarts keerde. Tot overmaat van ramp kreeg Mark Sikkema ook nog de rode kaart waardoor hij de komende wedstrijd op 30 oktober tegen Eext moet missen.

Eigen doel
De thuisploeg begon zeer zwak aan de wedstrijd. Buinen liet te veel ruimte aan de tegenstander, waardoor zij enkele goede kansen kregen. Valther Boys vond eerst nog doelman Arjen Sijbring op hun weg, maar in de negende minuut was het wel raak. Door knullig wegwerken van Arno Huizing belande de bal in het eigen doel: 0-1. Ook hierna waren de gasten beter en na meerdere mogelijkheden wisten zij in de 40e minuut de marge te verdubbelen via een penalty. Sijbring schoot de bal weg, maar raakte daarna ook een tegenstander. De scheidsrechter zag hier een strafschop in, welke beheerst werd ingeschoten door Yordy Vos.

Mark Sikkema zit zijn tegenstander op de huid (Foto's: Andries Middelbos)
Mark Sikkema zit zijn tegenstander op de huid (Foto’s: Andries Middelbos)

Harde tackle
De tweede helft had voor Buinen niet minder kunnen beginnen. Mark Sikkema zette een harde tackle in, die zeker geel waard was. De scheidsrechter besloot echter anders en toonde de middenvelder de rode kaart. Vrij snel hierna liep Valther Boys via Jeroen van Gestel en Tommy van Rijswijk uit naar 0-4. De wedstrijd bloedde vervolgens langzaam dood en verder dan een goede vrije trap van Harm Wilkens kwam Buinen niet. Ver in de tweede helft scoorde Valther Boys ook nog de 5-0, wederom via Van Rijswijk.