Kwetsbaar SJS verliest bij Corenos

SJSSJS heeft op bezoek bij Corenos dure punten laten liggen. Door de nederlaag in Roodeschool missen de Knoalsters aansluiting met de top vijf en kwam ook de directe tegenstander op slechts twee punten achterstand. Het eerste kwartier na rust was desastreus voor de blauwhemden, want na een 2-0 ruststand liep Corenos uit naar 5-0. SJS wist de stand nog wel iets draaglijker te maken, maar verder dan 5-3 kwam men niet.

Vermakelijke wedstrijd
In het eerste kwartier waren er kansen voor beide ploegen en had SJS een licht overwicht. Kay Rijkens had al na drie minuten kunnen scoren, maar hij kon de voorzet van Ronald Zuidema niet promoveren tot doelpunt. In het vervolg van de eerste helft troffen beide ploegen de deklat. Na 12 minuten spelen gaf Rick Steursma de bal half liggend mee aan Zuidema, die vervolgens in volle vaart de bal hard op de lat schoot. Na 20 minuten overkwam dit de thuisploeg en was de stand nog steeds 0-0. Tot zover was het een vermakelijke wedstrijd, met veel kansen maar weinig goals. Echter was het hierna gauw raak voor Corenos. Het was Gerben Tamsma die twee keer wist te scoren en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-0.

Rode kaart Timmer
Na de thee ging SJS uiteraard op zoek naar de aansluitingstreffer, maar dit liep even anders. Binnen 15 minuten liep Corenos uit naar 5-0 en was de wedstrijd gespeeld. Zij namen hierna gas terug, werden gemakzuchtig en dit gaf SJS de mogelijkheid om hiervan te profiteren. Na een uur spelen kopte Jasper Nomden raak en in de 65e minuut zorgde een benutte strafschop van Faizel Slagveer voor de 5-2. De laatste goal van de wedstrijd werd gemaakt door Gerben Sieders, die daarmee de eindstand bepaalde op 5-3. Een pijnlijke nederlaag dus voor de ploeg van Loewie Piebes, die ook nog een rode kaart moest incasseren na twee keer geel voor Tom Timmer.