Titan en FC Ter Apel ’96 delen de punten

titan-taIn 3C stond de Kanaalstreek-derby tussen de middenmoters Titan en FC Ter Apel ’96 op het programma. Ter Apel, dat dit seizoen goed presteerde in voorgaande derby’s, leek ook deze wedstrijd naar de hand te zetten, maar in de tweede helft kwamen de Nieuw-Weerdingers langszij: 3-3.

Leuke derby
Het werd deze middag een leuke, doelpuntrijke derby op het sportpark in Nieuw-Weerdinge. Beide ploegen gingen volop de strijd aan, waarbij Ter Apel over het algemeen fysiek iets sterker was. De gasten kwamen binnen tien minuten al op voorsprong. Jeroen Schoonbeek kreeg de bal aan de rechterkant van het veld en besloot maar eens te schieten. Via een Titan-verdediger belandde zijn schot met wat geluk achter doelman Remon Poede.

Belonen
Ter Apel was vervolgens de betere ploeg, maar kreeg in de 36e minuut een tegenslag te verwerken. Titaan Jos Smidt troefde een aantal verdedigers af en schoot de bal achter doelman Rudie Bergmann. De rood-zwarten raakten hierdoor niet van de wijs en wilden zichzelf belonen voor de goede eerste helft. Dit lukte in eerste instantie via Ron Kuper, die in de 40e minuut een vrije trap van ruim zestien meter binnen schoot. Even later was het weer raak voor de Ter Apelers, wederom via Schoonbeek. Hij pikte een te korte terugspeelbal van Dennis Schuten op en rondde goed af, waardoor Ter Apel met een 1-3 voorsprong de rust in ging.

Compleet anders
De tweede helft zag er compleet anders uit. Titan drukte de tegenstander ver achteruit en had het betere van het spel. Vlak na rust scoorden zij ook al de aansluitingstreffer. De jonge Tim Kollmer schoot na slap verdedigen aan Ter Apel zijde raak: 2-3. Titan putte hier nieuwe moed uit, bleef aanzetten Ter Apel had niets meer in te brengen.

Opgelucht
In de 66e minuut kwam Titan via Harm Jan Moesker op gelijke hoogte. Zijn afstandsschot leek houdbaar voor Bergmann, maar het bleek niet zijn dag en de bal rolde onder zijn lichaam door: 3-3. Ter Apel probeerde vervolgens uit alle macht te zorgen dat ze niet tegen een nederlaag aanliepen en toen de scheidsrechter floot voor het einde waren zij dan ook erg opgelucht. Beide ploegen zullen niet helemaal tevreden zijn met een punt, maar gezien het wedstrijdbeeld is dit niet onterecht.