Faizel Slagveer: “SJS gaat promoveren!”

SJSFaizel Slagveer is geen onbekende naam in de Kanaalstreek. Hij speelde voor Nieuw-Buinen, Ter Apel ’96, TEVV en komt momenteel uit voor SJS in Stadskanaal. Bij de degradant, nu uitkomend in de vierde klasse, loopt het nog niet zoals gewenst, maar Slagveer is ervan overtuigd dat de ploeg van Loewie Piebes alsnog gaat promoveren: “Dat is onze doelstelling en dat gaat lukken!” FC Kanaalstreek stelde de 27-jarige SJS’er een aantal vragen in aanloop naar het bekerduel tegen Pelikaan S en de Kanaalstreek-derby tegen Onstwedder Boys. 

Bijzonder genoten
Tot vorig seizoen speelde Slagveer bij TEVV. Hij speelde een aantal jaren voor de club uit Tweede-Exloërmond, die (voorlopig) is opgeheven. In deze periode heeft hij bijzonder genoten en roemt hij met name Henk Bolk en Jan Aalderink: “Beiden zijn echte clubmensen, die echt zorgen voor binding. Helaas konden zij de laatste jaren door gezondheidsredenen niet veel meer aanwezig zijn en dit zorgde voor andere structuren binnen de kleine vereniging. Dit was vooral de laatste twee jaar merkbaar.” Deze rommelige periode heeft uiteindelijk geleid tot het voorlopig opheffen van de club. Doodzonde, vindt Slagveer: “Er zijn wel pogingen gedaan om dit te voorkomen. Echter is dat lastig wanneer er geen duidelijke visie is. Persoonlijk heb ik niets met het opzetten van een nieuwe club. Een club vorm je met de mensen en niet door een naam te veranderen. In principe is het TEVV 2 van vorig seizoen nu het eerste elftal van De Treffer ’16.”

Schouders eronder
Afgezien van de laatste twee jaren is de in Nieuw-Buinen woonachtige Slagveer dankbaar voor de mogelijkheden die TEVV hem geboden heeft. Hij heeft zelfs nog een aanzienlijke bijdrage geleverd bij het vormen van een nieuwe ploeg: “In mijn eerste seizoen (2011/2012 red.) speelde ik in een echt vriendenteam onder leiding van Henry Meijerman. Deze groep was niet meer de jongste, maar er zat wel veel kwaliteit in. Nadat Meijerman vertrok verlieten ook een groot aantal spelers de club.” Het zag er toen somber uit voor TEVV en Slagveer besloot samen met Willy Kral en Martijn Wiering de schouders eronder te zetten: “Met z’n drieën hebben wij toen een aantal spelers benaderd om een eerste elftal te vormen. Dit is gelukt, met uiteindelijk een kampioenschap in 2013 in de derde klasse tot gevolg. Een fantastisch seizoen onder leiding van Jouke Faber”.

Vol vertrouwen
Slagveer, in het dagelijks leven werkzaam als verzekeringsadviseur bij Univé Noord Nederland, moest afgelopen zomer dus op zoek naar een nieuwe club. Hij koos voor SJS, waar hij in het seizoen 2009/2010 ook actief was. Door het voetbal op zaterdag heeft hij meer tijd voor zijn gezin, dat naast de zoons Jahmeiro (3) en Jovany (1) in februari 2017 uitgebreid wordt met een meisje. De verdediger/middenvelder gaf in juni nog aan mee te willen doen voor promotie, maar voorlopig lijkt het hier niet op. Ondanks de, voor vierde klasse begrippen, prima selectie, staan de Knoalsters momenteel in de middenmoot. Toch blijft Slagveer vol vertrouwen: “Wij gaan promoveren! We moeten nu inderdaad van ver komen, maar dat zien we niet als een probleem. We moeten leren van de fouten die we tot nu toe maken. Tegen alle ploegen die nu bovenin staan waren we de betere ploeg. En ook op onze trainingen zie je echt verbetering ten opzichte van de voorbereiding.”

Faizel Slagveer in het shirt van SJS (Foto: Brigitte de Wijk)
Faizel Slagveer in het shirt van SJS (Foto: Brigitte de Wijk)

Balans niet optimaal
De nieuwkomer bij SJS heeft wel een idee waar het ‘probleem’ van de blauwhemden ligt: “Onze prestaties zijn erg wisselend. Dit is inherent aan een jong elftal met weinig leiders. Er zijn wel oudere spelers, maar nauwelijks echte leiders. Dit zorgt ervoor dat de balans nog niet optimaal is.” Echter denkt Slagveer dat het een kwestie van tijd is voordat de punten gaan komen: “Individueel hebben we een goede selectie, maar we hebben teveel te maken met tegenslagen. Na de ene tegenslag volgt enkele minuten later de volgende. Of beter gezegd: na een misser van ons scoort de tegenstander wel en vaak gaat hier een individuele fout aan vooraf. Toch zie je dat we wekelijks sterker zijn dan onze tegenstander en ik ben er dan ook van overtuigd dat we van elke ploeg kunnen winnen.” Hiervoor is er ook een belangrijke rol weggelegd voor Slagveer zelf, die één van de ervaren spelers is: “Wanneer we een fitte selectie hebben, vorm ik een goed duo met Gerben Sieders op het middenveld. Bij blessures centraal achterin schuif ik terug naar de verdediging en probeer ik leiding en sturing te geven waar ik kan.”

Mooie wedstrijd
Een mooie gelegenheid voor SJS om weer drie punten bij te kunnen schrijven is de eerstvolgende competitiewedstrijd, thuis tegen Onstwedder Boys. Deze Kanaalstreek-derby staat voor 29 oktober op het programma, maar Slagveer heeft er geen speciale gevoelens bij: “Persoonlijk denk ik niet dat we deze wedstrijd anders gaan benaderen. We werken toe naar promotie en Onstwedder Boys is de volgende tegenstander om ons doel te bereiken. Ik verwacht wel meer publiek en dit is altijd mooi!” Echter staat er eerst nog een andere mooie wedstrijd op de rol voor SJS, namelijk het bekerduel van komende zaterdag tegen tweedeklasser Pelikaan S. Normaal gesproken maakt SJS weinig kans tegen de ambitieuze club van Wim Bulten uit Oostwold, maar ook nu is Slagveer positief: “Ik verwacht dat er zaterdag andere jongens zullen spelen. We hebben namelijk wat blessures en onze focus ligt op de competitie. We zullen ons spel dus aanpassen, maar ik verwacht niet dat we kansloos zijn.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Theo Gennissen denkt nog niet aan stoppen

Rond de eeuwwisseling liep Theo Gennissen stage bij de Engelse profclub York City, dat ...

Jacco Martens: “Gieten gaat vol voor promotie naar de tweede klasse!”

Jacco Martens vindt dat Gieten komend seizoen de stap naar de tweede klasse moet ...

Matthijs Fehrmann: “SJS gaat zonder punten naar huis.”

Matthijs Fehrmann verwacht een lastige derby tegen SJS, maar denkt dat Mussel wel eens ...