Gieterveen verslaat Gasselternijveen in oefenderby

gigaMet een voetballoos weekend voor de deur besloten de trainers van Gieterveen en Gasselternijveen tot het organiseren van een oefenwedstrijd. Op het sportpark in Gasselternijveen begon de thuisploeg goed aan het duel, maar trok vierdeklasser Gieterveen uiteindelijk aan het langste eind: 1-4.

Voorbij gestreefd
Slechts een aantal seizoen geleden zat er tussen de verenigingen twee klassen verschil in het voordeel van Gasselternijveen. Maar door uitholling van het eerste elftal is er sprake van een fors neergaande lijn. Bij de buren uit Gieterveen is het tegengestelde aan de orde, waardoor de groenhemden hun buren inmiddels voorbij zijn gestreefd. In het eerste kwartier was dit overigens niet te zien.

Rake vrije trap
Gasselternijveen begon zelfs sterker dan haar tegenstander, doordat het enorm veel energie in  de wedstrijd legde. Gieterveen had het door een aantal wisselingen in de ploeg in deze fase organisatorisch erg lastig. De thuisploeg kwam dan ook al vrij snel op voorsprong. Door een lange bal van Frank Pals kwam Rick Bokhorst alleen voor keeper Rutger Drent te staan. De goalie wist in eerste instantie nog te redden, maar tikte de bal net buiten het strafschopgebied het veld weer in. Uit de daaropvolgende indirecte vrije trap wist Bokhorst wél de score te openen: 1-0.

Meer grip
Gieterveen kreeg hierna steeds meer grip op de wedstrijd, al kregen de Nieveensters nog één grote kans om de score te openen. Jeroen Deuring scoorde wel, maar deed dat nadat hij de bal met de arm had aangenomen. Gieterveen speelde nog altijd niet goed, maar had wel meer controle en de middenvelders wisten de gevaarlijke Weerts en Post steeds vaker te vinden. De gelijkmaker kwam uit een corner van Post: spits De Vries de bal op de rug van Jochem van Klaveren kopte, waarna de bal in het doel caramboleerde.

Dubbele voorsprong
Hierna kwamen de roodhemden er eigenlijk niet meer aan te pas. Gieterveen ging steeds vroeger druk zetten, waarmee ze fouten afdwongen in de opbouw van de Nieveensters. De 1-2 kwam op naam van Van der Veen die de bal beheerst over de uitkomende Bies schoot vanuit de omschakeling. De 1-3 kwam wederom op naam van De Vries: een foute terugspeelbal kwam in de voeten van Nijhuis terecht, die niet egoïstisch was en de Vries in staat stelde om te scoren. Vooral Weerts kreeg hierna nog twee kansen om de score te vergroten, maar hij miste even zo vaak de bal.

Verjonging
In de tweede helft trad Gasselternijveen aan met een handvol B-junioren, waardoor de gemiddelde leeftijd nog lager werd. Gasselternijveen werd in de gehele helft niet echt dreigend, hoewel het bij een betere eindpass best een paar grote kansen had kunnen krijgen. De enige grote kans die wel werd gecreëerd kwam op naam van Verschoor, maar door een goede verdedigende actie van laatste man Drent, wist hij het net niet te vinden.

Open schietkansen
Gieterveen kreeg aan de andere kant wél grote kansen. Weerts, Van der Veen en Nijhuis hadden bij open schietkansen het vizier niet op scherp, waardoor het heel lang 1-3 bleef. In de slotfase wist Post toch nog te scoren. Een goede voorzet van Nijhuis werd door de ingevallen René Nijgh gemist, maar Post schoof de bal beheerst in de lange hoek: 1-4.

banner-gnv

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website