Rob Hölscher: “Laat mij vooral ballen vangen!”

gg-tkbTijdens het spelregelexperiment van hoogleraar Sierksma was er bijzondere aandacht voor de doelmannen van de deelnemende clubs: zij mochten de bal namelijk niet vangen. Doelman van The Knickerbockers is Rob Hölscher, die vorig seizoen deel uitmaakte van de selectie van Kanaalstreek-club TEVV. De goalie blijkt gematigd positief over het experiment.

Oefenen
Het was niet wat Hölscher (20) enige tijd terug verwachtte, tijdens een training van zijn club op het Zernikepark: “Onze trainer sprak over het spelen van een wedstrijd met een experimenteel karakter. Ter voorbereiding op de wedstrijd werden de regels al toegepast in onze afsluitende partijspellen.” En dus kon Hölscher al oefenen met het niet vangen van de bal.

Rob Hölscher in zijn tijd bij TEVV...
Rob Hölscher in zijn tijd bij TEVV…

Kop erbij
Op Corpus den Hoorn was vervolgens het moment daar voor Hölscher en de zijnen: “Geweldig om te zien dat er zoveel media op de been was om verslag te doen van de wedstrijd! Gelukkig kon ik na het eerste fluitsignaal vrij snel omschakelen naar waar ik voor tussen de palen stond: de nul houden.” Toch was het voor de goalie wel zaak extra goed op te letten: “De hele tijd spookte het door mijn hoofd dat ik de bal niet klem mocht pakken. Wennen hoor!”

Onnatuurlijk
Hölscher ontdekte al snel dat de wedstrijd voor de aanwezige toeschouwers wel eens een stuk aantrekkelijker zou zijn dan een reguliere wedstrijd: “Het tempo van lag een stuk hoger dan normaal. Vooral de mogelijkheid om ingooien en vrije trappen op jezelf te nemen zorgden hiervoor. “Voor de spelers was het echter constant zoeken naar de grijze gebieden rond de nieuwe regels: “Ik train al jaren op het vangen van ballen. Dan is het wegtrappen en wegstompen erg onnatuurlijk.”

Morgen
Wanneer we de oud-speler van TEVV vragen of hij graag een aantal van de regels definitief ingevoerd ziet, dan is hij vrij resoluut in zijn antwoord: “Ik wil gewoon weer ballen gaan vangen! Dat geeft rust in de verdediging en houdt het leuk om keeper te zijn. Maar de regels op het gebied van ingooien en het nemen van vrije trappen mogen wat mij betreft morgen al aangepast worden.”

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys zoekt tegenstander voor oefenwedstrijd voor donderdag 28 oktober

Onstwedder Boys is op zoek naar een tegenstander voor een oefenwedstrijd voor aanstaande donderdag.

Transfertalk: Tweetal nieuwe spelers voor SPW

SPW kan twee nieuwe spelers begroeten voor het nieuwe voetbalseizoen 2021/2022.

Programma Kerstzaalvoetbaltoernooi Gieten 20 december

Overzicht van de wedstrijden die vandaag gespeeld worden tijdens het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Gieten.