Musselkanaal stoot Onstwedder Boys uit de beker

o-mBlessures bij Musselkanaalster verdedigers zorgden ervoor dat trainer Bernd van Bolhuis een opmerkelijke actie ondernam: Milan Orsel, in 2011 voor het laatst deel uitmakend van de selectie van de groenhemden, maakte in het bekerduel tegen Onstwedder Boys zijn rentree in het hart van de defensie. Orsel hield het niet de hele wedstrijd vol, maar was wel van waarde voor de winnende equipe: 1-2.

Korte hoek
De bezoekers waren in het eerste half uur van de wedstrijd de betere en zagen dit overwicht ook in de score tot uitdrukking komen: Gerwin Schmitz draaide goed bij zijn directe tegenstander weg en schoot de bal hard in de korte hoek. Na deze treffer werd het spel van Musselkanaal minder en kon Onstwedder Boys zich terugknokken in de wedstrijd. Rutgert Tipker, die naast schoot, en ook Gerwin de Wijk en Jelle de Vries kregen kansen om de score in evenwicht te brengen.

Jordy Oost heeft gescoord namens Musselkanaal... (foto's: Andries Middelbos)
Jordy Oost (r) heeft gescoord namens Musselkanaal… (foto’s: Andries Middelbos)

Ongemakken
In de tweede helft ontspon zich een duel dat vooral erg onrustig was. Jordy Oost wist met zijn eerste doelpunt in zeven wedstrijden de marge te verdubbelen, maar ook dit zorgde niet voor de noodzakelijke rust in het spel van Musselkanaal. In de fase hierna moesten Gerwin Schmitz en ook Milan Orsel het veld met fysieke ongemakken verlaten. De thuisploeg zette in de tweede helft wel aan, maar steeds was doelman Scholte Aalbes de situatie meester.

Doorbekeren
Onstwedder Boys zag hun inspanningen in de slotfase beloond worden in de vorm van een goal van Jelle de Vries, maar dichterbij dan de 1-2 kwam men niet. Derdeklasser Musselkanaal rekende daarmee af met vierdeklasser Onstwedder Boys en gaat in de koker voor de loting voor de volgende bekerronde.