SJS heeft niets in te brengen tegen Pelikaan S.

SJSSJS mocht in het bekertoernooi aantreden tegen tweedeklasser Pelikaan S. Met een aangepaste tactiek hielden de mannen van Loewie Piebes goed stand, maar nadat de gasten na een half uur spelen op voorsprong kwamen was de ban gebroken. In de tweede helft werd de eindstand op 0-6 bepaald.

Tactiek aagepast
Pelikaan S. speelt twee klassen hoger dan SJS en heeft een ploeg met veel individuele kwaliteit. Zo speelt oud-prof Anton Jongsma bij de ploeg uit Oostwold, samen met spelers als Martijn Drent, Danny Holband en erkend doelpuntenmaker Freddy de Grooth. Logischerwijs had trainer Piebes zijn tactiek hierop aangepast en hoopte hij verdedigend niets weg te geven en in de counter gevaarlijk te worden met Ronald Zuidema.

Zeer solide
Deze speelwijze pakte in het eerste gedeelte van de wedstrijd goed uit. Zoals verwacht had Pelikaan S. het betere van het spel en SJS zakte ver terug. De verdediging stond deze middag zeer solide en de gasten kwamen dan ook niet tot grote kansen. Eén keer doken zij gevaarlijk op voor Rozema na een foutje van Jasper Nomden, maar de keeper was de situatie meester.

Gerben Sieders en Jasper Nomden duelleren met Freddy de Grooth... (foto's: Brigitte de Wijk)
Gerben Sieders en Jasper Nomden duelleren met Freddy de Grooth… (foto’s: Brigitte de Wijk)

In het zadel
Na een half uur spelen hielp de scheidsrechter de gasten in het zadel door naar de stip te wijzen. Ivanildo Eind ging fel het duel aan en ging daarbij volledig voor de bal, echter beoordeelde de scheidsrechter dit als gevaarlijk spel en de toegekende penalty werd benut door Jongsma: 0-1. Ook hierna hield SJS goed stand en nu werd Pelikaan S. geholpen door keeper Rozema. Hij hield de bal te lang in de handen in het strafschopgebied en uit de indirecte vrije trap die hierop volgende scoorde Martijn Drent de 0-2. Nog voor de rust liepen de bezoekers uit tot 4-0 en was de wedstrijd gespeeld.

Score opvoeren
Na de rust begon SJS goed en kregen de blauwhemden zelf ook kansen, maar Zuidema en Eind hadden het vizier niet op scherp. Ook in het tweede bedrijf speelde de thuisploeg het eerste half uur aardig, loerend op de counter. Zij konden alleen niet voorkomen dat Pelikaan S. de score nog kon opvoeren. De vijfde treffer ontstond na knullig verdedigen en de 0-6 kwam op naam van De Grooth, die een hoge bal fraai aan nam en uit de draai schoot hij knap binnen.