Jeremy Gall: “Ik wil met Gieten naar de tweede klasse!”

v.v. GietenNa een aantal jaren in het betaald voetbal maakte Jeremy Gall in de zomer van 2015 de overstap naar het amateurvoetbal. Een avontuur bij TEVV eindigde in mineur met degradatie naar de tweede klasse en het uiteen vallen van de selectie. Gall (21) oriënteerde zich in de regio en stapte vervolgens over naar derdeklasser Gieten.

Periodetitel
Met de rood-witten gaat het crescendo. Komende zondag kan de titel in de eerste periode worden gewonnen: “Met een periodetitel op zak is het lekker voetballen. Ons hoofddoel is echter het kampioenschap!” De volgende hobbel in die ambitie is de ontmoeting met Dalen. Bij een overwinning hebben de mannen van Jouke-Jan Meertens een ticket voor de nacompetitie op zak én doen ze goede zaken in de algemene stand: “Wij gaan er zondag alles aan doen om te winnen. Mogelijk is een gelijkspel ook voldoende, maar daar gokken we niet op. We staan eerste en willen dolgraag op die plaats blijven.”

Gall in actie tegen Bargeres...
Gall in actie tegen Bargeres… (Foto: FC Kanaalstreek)

Tegenhouden en counteren
Gall is in de formatie van Gieten één van de sterkhouders in de as. In die rol is hij de aangewezen man om het aanvalsspel vorm te geven. Iets wat in de derde klasse niet altijd meevalt: “In competities waar ik in het verleden in speelde werden wedstrijden meer op voetballend vermogen beslist. In onze klasse gaat het meer om tegenhouden en dan counteren.” Daarnaast geeft Gall aan dat hij ook ziet dat ploegen veelvuldig de lange bal hanteren.

Wanneer we de student Sport & Bewegen aan het Drenthe College vragen naar de kracht van Gieten dan wijst Gall naar de teamgeest: “Ook buiten het veld zijn we een team. Dat helpt ons dan weer binnen de lijnen, want wedstrijden waarin we niet goed spelen weten wij ook te winnen.” Een belangrijke pion in dat geheel is natuurlijk goalgetter Jeroen Buurke.

Overslaand enthouisasme
Buurke was één van de redenen waarom Gall de overstap naar de ‘Gieter Heertjes’ maakte: “Jeroen belde me en zei dat ik naar Gieten moest komen.” Een gesprek met trainer Meertens deed de rest: “Jouke-Jan is enorm enthousiast en fanatiek. De samenwerking is gebleken zoals ik had gehoopt. Je ziet dat zijn enthousiasme overslaat op de groep.”

Wat Gall betreft wordt deze aanpak dermate succesvol dat Gieten volgend jaar in de tweede klasse speelt: “Met dit team kunnen wij de tweede klasse aan. Uiteraard is er ruimte voor verbetering, maar we zijn op de goede weg en maken stappen!”

Vergoedingen
De suggestie dat de opmars tot stand komt via het doen van betalingen aan spelers wordt door Gall resoluut van de hand gewezen: “De hele groep komt, op enkelingen na, uit Gieten zelf. Als er betaald zou worden, zouden er veel meer jongens van buiten Gieten komen.” Volgens Gall zijn er andere factoren: “Gieten is een gezellige club die ook hard werkt aan het verbeteren van randvoorwaarden zoals het complex”, waarmee Gall een hardnekkig gerucht de kop indrukt.

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Robert Oosting mist derby tegen Valthermond

SC Stadskanaal moet het komende zondag tijdens de Kanaalstreek-derby tegen Valthermond stellen zonder aanvoerder ...

Jordi Blaauw: “Ik wil dit seizoen mijn record van 42 doelpunten verbreken!”

Jordi Blaauw is dit seizoen op recordjacht bij MOVV en hoopt zijn doelpuntenrecord aan ...