Periodetitel glipt Gieten door de vingers

v.v. GietenHet is Gieten niet gelukt om de eerste periodetitel te winnen. In eigen huis stond de ploeg tegen naaste concurrent Dalen halverwege met 2-0 voor, maar na negentig minuten stond er een 2-3 score op het bord. Daarmee gingen de bezoekers er met de prijs vandoor. Jeroen Buurke scoorde beide goals voor Gieten.

Tappel onpasseerbaar
Dalen ging furieus van start en kreeg binnen enkele minuten een aantal prima mogelijkheden om te scoren. Gieten-doelman Jeffrey Tappel moest binnen een minuut al redding brengen. In de vierde minuut wist Dalen tot twee keer toe niet te scoren en in de zesde minuut kopte een Gieten-verdediger bijna in eigen doel. In de zevende minuut kreeg Dalen-aanvoerder Ruben Sinnema een vrije schietkans. Telkens wist de uitbinkende Tappel schade voor de thuisclub te voorkomen. Na een kwartier nam Dalen wat gas terug, waardoor Gieten beter in zijn spel kwam

Buurke dodelijk trefzeker
In deze fase benutte de thuisclub zijn eerste echte kans. Goalgetter Jeroen Buurke werd diep gestuurd en kon doorlopen richting keeper Rick Braam. Zijn inzet was zacht, maar doeltreffend: 1-0. De wedstrijd kende voortdurend een hoog tempo en de toeschouwers hoefden zich geen moment te vervelen. Na iets meer dan een half uur spelen benutte Buurke een vrije trap. De inzet van de aanvalsleider werd onderweg nog even aangeraakt, waardoor doelman Braam kansloos was: 2-0. Gieten leidde bij rust en mocht daar gezien het spelbeeld niet over mopperen.

Fatale eindfase
Ook in de tweede helft bleef Dalen aandringen en na tien minuten spelen schoot invaller Koster hard tegen de paal. Na iets meer dan een uur spelen scoorde Dalen de aansluitingstreffer. Martijn Heerkes, acht minuten eerder ingevallen, was de gevierde schutter: 2-1. Dalen bleef meer kansen krijgen dan Gieten, maar de tijd tikte weg in Gieter voordeel. In de laatste tien minuten ging het echter fout voor de rood-witten. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Peter Harkes de 2-2, na mistasten van Tappel en een minuut later werd het zelfs 2-3 toen invaller Cutala de bal van dichtbij in het doel schoot. Gieten probeerde de gelijkmaker nog te forceren, maar dat draaide op niets uit.

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS simpel langs Buinerveen

Na het winnen van een openingstoernooi bij SPW was er bij SJS ongetwijfeld vertrouwen ...

Sellingen laat geen spaan heel van PJC

Sellingen won met ruime cijfers van PJC en is nog steeds ongeslagen.

FC Ter Apel’96 wint ook van Protos

Ter Apel won ook de tweede wedstrijd van het seizoen, het was met 1-3 ...