Borger redt het ook niet tegen ZZVV

borgerBorger heeft voor de vierde maal op rij een nederlaag geleden. In eigen huis ging het onderuit tegen ZZVV, dat deze middag trefzekerder bleek dan Borger. Na de vroege gelijkmaker in de tweede helft, na een 0-2 achterstand, leek het erop dat de groenhemden ditmaal geen nederlaag hoefden te incasseren. Twee stommiteiten kostten Borger echter alsnog de kop, dat daardoor opnieuw met een nederlaag van het veld af moest stappen.

Op en neer
ZZVV was de ploeg die de openingstreffer voor haar rekening nam, maar mocht niet klagen dat het binnen twee minuten niet al achter stond. Luuk Kenter kreeg namelijk twee dotten van kansen, maar wist ze beiden niet te verzilveren. Even later was het wel raak voor ZZVV, dat eerst Sander Hartman nog zag missen, maar Paul Bos wel zag scoren. De spits tikte bij de tweede paal de bal attent binnen. Het spel golfde aardig op en neer en zowel Mark Wolters als Jelle Verburg moesten een aantal malen handelend optreden. Na een half uur spelen was het opnieuw raak voor ZZVV via Stefan Dijkstra. De linksbuiten verraste doelman Wolters in de korte hoek nadat hem teveel ruimte was gelaten om te schieten.

Evenwicht
In het kwartier voor rust lukte het Borger om de aansluitingstreffer te produceren. Gezien de vele kansen had het daar ook zeker recht op. Topschutter Jeffrey Spelten snelde de verdediging van ZZVV voorbij en ronde beheerst af. Daarmee bleef Borger in de wedstrijd, dat direct na rust ook de gelijkmaker liet aantekenen. Kenter werd met een fenomenale bal van doelman Wolters alleen afgestuurd op doelman Verburg, die ook voor een tweede maal werd gepasseerd.

Gelopen race
Het kwartier wat volgde zorgde voor een overwicht voor Borger dat op zoek leek naar de voorsprong. De verdediging van de ploeg uit Zuidwolde kon echter de aanvallende druk afwenden. De 2-3 na vijf minuten kwam dan ook vrijwel uit het niets vallen. Een doelpunt dat ook nooit zou mogen vallen, want het betrof een directe goal uit een hoekschop. Toen even later invaller Diederik Oosterwijk de bal zomaar inleverde was het helemaal een gelopen race. De aanvallers van ZZVV profiteerden dankbaar van het overtal, waarbij Bas Uiterwijk Winkel eenvoudig de bal kon binnen schuiven.

Naar beneden kijken
Twee onnodige tegendoelpunten die uiteindelijk Borger de kop kostten, want het was niet meer bij machte om er nog een resultaat uit te halen. Het betekende alweer de vierde nederlaag op rij en langzamerhand moet men naar beneden gaan kijken in plaats van naar boven. Volgende week gaat Borger op bezoek bij Hollandscheveld en zal het moeten proberen om het tij te keren.