GieterveenDe afgelopen weken verloor Gieterveen telkens na rust haar wedstrijden. Voetballend hoort Gieterveen duidelijk in de vierde klasse thuis, maar mentaal was het de laatste weken vaak zwakker dan haar tegenstander. Tegen HSC werd er echter uit een geheel ander vaatje getapt. Een late treffer van Jerremy Weerts leverde uiteindelijk het verdiende puntje op. Een punt dat voor te danken was aan de geleverde strijd.

Centimeters
In het begin was er nog weinig verschil tussen beide ploegen. HSC besloot in eerste instantie in te zakken en Gieterveen van achteruit het spel te laten maken. Gieterveen was hierin erg onzorgvuldig, waardoor het HSC veelal in het zadel hielp. In de eerste tien minuten was HSC twee keer dreigend, maar werden de schoten nog geblokt. Aan de andere kant schoot Jesse Nijhuis maar centimeters over na een vrije trap.

Hard schot
Na ongeveer twintig minuten kwam HSC vrij plotseling op voorsprong. Een corner kwam eerst op de rug van een HSC’er, maar kwam daarna voor de voeten van Erwin Kuipers. Keeper Lugtenborg kreeg zijn handen nog tegen zijn harde schot, maar kon niet voorkomen dat de bal over de lijn stuiterde: 1-0. In de fase hierna was de thuisploeg ook de betere ploeg. Het won veel duels tussen de laatste twee linies en ze verlegden het spel daarna snel naar de voorwaartsen.

Gevaarlijke Nijhuis
De meeste kansen konden op het laatste moment nog geblokt worden en Hospers moest als laatste man handelend optreden toen de spits vrije doortocht leek te hebben. Aan de andere kant was Wilte Nijhuis tweemaal gevaarlijk op een voorzet van Weerts. De eerste keer schoot hij net over en de tweede keer hobbelde de bal in de handen van de keeper.

Forceren
In de tweede helft was het duidelijk dat de groenhemden nog wel wilden strijden voor een resultaat in Hoogezand. Het zette meer druk op de thuisploeg en met het inbrengen van Nijgh, Trip en Caspers in de voorhoede wilde het vooral in de eindfase nog wat forceren. De eerste grote kans was voor Weerts, maar deze schoot in de handen van de keeper. Vlak daarna viel een corner voor de voeten van verschillende spelers, maar in een echte scrimmage belandde de bal uiteindelijk in de handen van de keeper.

Weerts van ver
Gezegd moet worden dat door de weggegeven ruimte in de Gieterveense verdediging ook HSC nog een flink aantal dreigende momenten had, maar keeper Lugtenborg had een aantal geweldige reddingen in petto. In de negentigste minuut was het wederom Lugtenborg die een bal voor de voeten van een HSC’er wegplukte. Met een snelle spelhervatting schoot hij de bal in de loop van Jerremy Weerts. Met een geweldige uithaal vanuit de stuit schoot hij de bal van ongeveer dertig meter over de voor zijn doel staande keeper heen: het betekende de 1-1 eindstand.

Tags:

  • Toon reacties (0)

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Gieten zet ook Zwartemeer aan de kant

Gieten speelde in de vierde competitieronde een thuiswedstrijd tegen Zwartemeer. De rood-witten herstelden zich ...

Borger snijdt zichzelf in de vinger

Borger heeft zich op bezoek bij CVSC lelijk in de eigen vingers gesneden. Na ...

Pekelder Boys verlost van uitcomplex

Het laag geklasseerde Pekelder Boys ging op bezoek bij middenmoter Haren. Voor Pekelder boys werd ...