Nieuw Buinen en FVC spelen gelijk in matig duel

Nieuw BuinenNa de 0-5 overwinning van vorige week in de beker tegen DZOH nam Nieuw Buinen het vol vertrouwen op tegen FVC. De nummers drie en vijf van de eerste klasse F waren aardig aan elkaar gewaagd en zodoende werd de matige wedstrijd afgesloten met een 1-1 eindstand. Gelukkig voor de oranjehemden speelden ook Achilles 1894 en Bergum gelijk, waardoor het puntenverschil onveranderd blijft. 

Kopbal Berends
Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd, maar naarmate het duel vorderde kreeg Nieuw-Buinen meer de overhand. Dit resulteerde na een kleine twintig minuten spelen in de 1-0 door een kopbal van Nick Berends. FVC kroop hierna meer uit haar schulp en werd vooral gevaarlijk via de linkerkant. Hier hadden de verdedigers van de thuisploeg de grootste moeite met de snelle, wendbare spelers van de gasten. In eerste instantie wisten zij het gevaar nog de kop in te drukken, maar het doelpunt dat al in de lucht hing viel alsnog. Na een actie over de vleugel kon keeper Robert Smit net niet bij een hoge voorzet en Kalvin Robert profiteerde door de 1-1 te scoren. 

Arnoud Bentum speelde een moeizame wedstrijd (Foto: v.v. Nieuw-Buinen)
Arnoud Bentum speelde een moeizame wedstrijd (foto: Harold Woortman / www.bartjefoto.nl)

Moeizame wedstrijd
Na de rust toonden beide teams een tomeloze inzet, maar van goed voetbal met veel kansen was geen sprake. De aanvallers van de thuisploeg, Arnoud Bentum en Koen Hateboer, kregen weinig ruimte en waren ongelukkig in hun acties waardoor zij een moeizame wedstrijd speelden. Na een uur spelen probeerde trainer Oosterloo het duel te doen keren door Thijs Hateboer en Gert Lukens te brengen voor Faraouni en Hooiveld, echter konden ook zij de wedstrijd niet doen keren. Koen Hateboer had nog wel de 2-1 op de schoen, maar hij stond net verkeerd gepositioneerd om binnen te schieten. 

banner_nieboer

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: Stadskanaal stoot ZNC uit de tweede klasse

SC Stadskanaal heeft na een zinderend voetbalgevecht met ZNC van plaats gewisseld met de ...

Titan legt Witteveense Boys over de knie

Titan blijft nadrukkelijk in het spoor van koploper WKE '16. Op het eigen sportpark ...

SJS gaat met kater de winterstop in

Met een bekerwedstrijd tegen eersteklasser v.v. Groningen voor de boeg en een nederlaag tegen ...