Sneu verlies voor laagvlieger Westerwolde

westerwoldeVoor de vierde keer op rij wist Westerwolde een competitiewedstrijd niet winnend af te sluiten. In Woldendorp tegen WEO leed de ploeg van trainer Loek Swarts een sneue nederlaag tegen de plaatselijke elf. Op basis van met name de tweede helft had een beter resultaat zeker tot de mogelijkheden behoord. Maar ook bij voetbal draait het nog steeds om de doelpunten.

Voetbalwet
Een oude voetbalwet zegt, dat wanneer jezelf niet scoort, dat meestal wel door de tegenstander gebeurt. Uit één van de zeldzame counters in het tweede bedrijf van deze wedstrijd verdween de bal ongelukkig achter doelman Johan Kruize. En weer stond het Vlagtwedder team met lege handen.

Vroege achterstand
Na vijf minuten spelen stond Westerwolde al op een achterstand van 2-0. WEO strafte een aantal fouten in de defensie van Westerwolde ongenaakbaar af. Al in de tweede minuut wist Martijn Groenhagen te scoren en in de vijfde minuut deed Jan Meijerhof dat nog eens dunnetjes over. Westerwolde zat echter niet bij de pakken neer en met soms goed aanvalsspel werd de verdediging van WEO onder druk gezet. In de twintigste minuut kreeg middenvelder Kevin van der Laan vrije doortocht richting het doel van WEO en met links wist hij met een fraaie schuiver de doelman van WEO te verschalken.

Drukte voor de goal van WEO... (foto's: Bé Eelsing)
Drukte voor de goal van WEO… (foto’s: Bé Eelsing)

In balans
Westerwolde bleef aandringen en goed doorzetten van Martin Boer werd dan ook in de veertigste minuut beloond met een tweede treffer. Hoewel de keeper van WEO eerder bij de bal was dan Boer, schoot hij het leer dusdanig hard tegen de aanvalsleider van Westerwolde aan, dat deze in het lege doel verdween. Met een 2-2 tussenstand gingen de ploegen dan ook naar de thee.

Dodelijke counter
Westerwolde probeerde uit alle macht de wedstrijd naar zich toe te trekken. Menig aanval rolde dan ook richting het doel van WEO, maar de kansjes die daaruit ontstonden konden niet worden benut. Deels was vaak de eindpass niet goed en deels ontbrak het ook aan geluk. In de zeventigste minuut pareerde de goalie van WEO een mooi schot van Marco Boskers en met een snelle, lange uittrap wist hij aanvaller Patrick Bult te bereiken. Deze was slimmer en sterker dan de verdedigers van Westerwolde en vanuit de kluts verdween de bal enigszins gelukkig in het doel van Westerwolde: 3-2.

Scrimmages
In de resterende speeltijd was het Westerwolde dat de klok sloeg. In het strafschopgebied van WEO ontstonden diverse scrimmages, maar de bal wilde niet in het doel. Een mislukte voorzet van invaller René van der Laan werd door de doelman uit de hoek getikt en ook deze corner, evenals de vele andere corners, leverde geen succes op. Westerwolde kon een sneue, qua spelbeeld niet terechte nederlaag op haar conto bijschrijven.