Tien Knoalsters pakken een punt bij CEC

stadskanaal_JPGVoor Stadskanaal stond de wedstrijd tegen CEC op het programma. Na de grote overwinning op Twedo twee weken geleden was het vertrouwen in het Knoalster kamp weer wat opgekrikt. Toch kende de voor Stadskanaal vaak lastige uitwedstrijd op sportpark ‘De Runde geen winnaar en werden de punten gedeeld: 1-1.

Uitgeweken
Stadskanaal begon niet heel sterk aan de wedstrijd, toch waren de eerste kansen wel voor de blauwhemden, ditmaal spelend in het rood. Een vrije trap van Roy Feiken was een prooi voor de keeper en Ramcharan kon vrij richting de keeper lopen, maar ging te ver naar buiten, waardoor hij de bal moest terugleggen. Deze werd echter onderschept.

Uitverdedigen
Hierna was het de beurt voor CEC. Een paar schoten gingen net naast of belandden in de veilige handen van keeper Royce Geerlings. Na twintig minuten werd er voor de tweede keer op rij verkeerd uitverdedigd en was het voor CEC-speler Tom Rengers een koud kunstje om de bal in het doel te werken: 1-0. De eerste helft kenmerkte zich door slecht spel van beide kanten. De passing was erg onnauwkeurig en er werd veel de lange bal gehanteerd. CEC was echter een stuk feller in de duels en won bijna iedere tweede bal. Kansen voor Stadskanaal waren er via Sten Vos en Hidde-Jan Hidding.

Robert Oosting schreeuwt het uit na zijn treffer... (foto: Stoffer Bakker)
Robert Oosting schreeuwt het uit na zijn treffer… (foto: Stoffer Bakker)

Oosting op wilskracht
In de tweede helft kwam Stadskanaal feller uit de startblokken met als doel om snel gelijk te maken en dan te spelen voor de winst. Na tien minuten spelen kreeg Bidjoy Ramcharan een grote kopkans, maar zijn bal belandde niet in de goal. Gelukkig voor Stadskanaal was het vijf minuten na een volgende kans voor Sten Vos wel raak. Aanvoerder Robert Oosting kreeg de bal aangespeeld en wurmde zich op wilskracht door de verdediging van CEC om de 1-1 binnen te schieten.

Verder met tien
Twee minuten later ontstond een handgemeen tussen Ramcharan en een speler van CEC. Beide spelers gaven elkaar een klap, maar de scheidsrechter van dienst gaf op het advies van één assistenten alleen de Knoalster de rode kaart. Maar ook met tien spelers kreeg Stadskanaal nog kansen om de drie punten mee naar huis te nemen. Een schot van Denny Feiken belandde op de lat en invaller Danny de Laet kreeg een voorzet van Melvin Rogaar net niet in de goal en was de stand van 1-1 uiteindelijk de eindstand.