GKC vergeet zichzelf te belonen in Roswinkel

GKCNa drie wedstrijden zonder nederlaag moest GKC afgelopen weekend haar meerdere erkennen in Sp. Roswinkel. Na een slechte eerste helft stonden de Gasselters met 2-0 achter en dit konden zij in de tweede helft niet meer wegpoetsen. Door een doelpunt van Reinoud Kemp werd het uiteindelijk 2-1.

Uitblinker Kunst
Mede door twee doelpunten van Bart Huizingh, waarvan één met een buitenspelluchtje, stond GKC halverwege op een 2-0 achterstand. Na de rust voetbalden de geel-zwarten beter en ontpopte Henri Kunst zich tot uitblinker. Hij lijkt zijn plek bij GKC inmiddels gevonden te hebben. Kansen waren er onder andere voor Gert Sterken, maar zijn schot was niet zuiver genoeg.

Rode kaart
De gasten wisten alsnog de aansluitingstreffer te maken via Reinoud Kemp, die een voorzet van Maurice Gersonius binnen kopte: 2-1. In het laatste kwartier ging de ploeg van Emiel Jansen op zoek naar de gelijkmaker, maar tot hun eigen frustratie werden zij meerdere keren, al dan niet terecht, afgevlagd. Dit kostte Michel van het Hof nog een rode kaart, na commentaar op de leiding.

Aparte wedstrijd
Zo gingen de Gasselters met 2-1 onderuit, waar er meer had ingezeten. Trainer Jansen kijkt terug op een aparte wedstrijd: “We moeten zorgen dat we vanaf het begin het spel maken en niet eerst wakker geschud hoeven te worden.”