Pekelder Boys verliest van periodekampioen Kwiek

pekelder-boys1Voor Pekelder Boys stond de lastige uitwedstrijd tegen koploper Kwiek te wachten. Bij een overwinning van de gastheren was de ploeg namelijk verzekerd van de eerste periodetitel. Misschien was dit juist wel de pech van de Pekelders, want de thuisploeg ging furieus van start waardoor de gasten genoodzaakt waren tot verdedigen.

Kwiek beter
Dat Kwiek over veel kwaliteit beschikt werd snel duidelijk want op elke positie was het de betere. Toch kwam het jeugdige Pekelder Boys niet echt in grote problemen, maar moest men wel alert zijn bij de momenten waarop Kwiek speculeerde. Met name bij de gevaarlijke corners van Kwiek was het oppassen geblazen, maar Lars Roelfsema en Willem Lammerts wonnen veel duels waardoor het echte gevaar uitbleef.

Rijp voor de slacht
Pekelder Boys probeerde af en toe onder de druk uit te voetballen met af en toe best behoorlijk voetbal, maar de ploeg van Hiske de Vries kreeg niet eens de tijd om een bal aan te nemen doordat Kwiek er bovenop zat. Aan de andere kant was het bij tijd en wijle wachten op een doelpunt. Een aantal schoten werden geblokt of op een haar na gemist, maar toch viel na een half uur de 1-0. Rick Waals was Lars Roelfsema, die de sterke spits goed onder controle had, één keer de baas en schoot hard in het dak binnen. De Boys waren rijp voor de slacht en het was wachten op meer doelpunten. Voor de rust kwam er nog maar één doelpunt bij. Een schot van Rick Waals kon in eerste instantie worden gekeerd door Zuur, maar in de rebound was het Ruben Wasia die klaar stond om binnen te schieten waarmee de ruststand werd op 2-0 werd bepaald.

Rollen omgedraaid
Na de rust een compleet ander Pekelder Boys, dat met veel lef, strijd en passie uit de kleedkamer kwam en Kwiek dat zich hier geen raad mee wist. De rollen waren na rust dan ook compleet omgedraaid waardoor het weleens spannend kon gaan worden. Maar liefst drie grote kansen waren niet aan Martin Schreuder besteed, maar Willem Lammerts schoot na tien minuten wel raak. Een prachtige aanval via Ronald Franssens en Ricardo Vonk kwam terecht bij de mee opgekomen Lammerts, hij bedacht zich niet en schoot snoeihard raak via de onderkant van de lat.

Op de paal
Kwiek was zoekende en dat kwam met name door het sterke spel van de Pekelders. Toch kreeg de thuisploeg wel twee opgelegde kansen. Kevin Bourgonje liep zowaar vijf spelers van de boys voorbij alsof ze er niet stonden en had de vrije doortocht richting Zuur. Laatstgenoemde redde echter bekwaam. Ook Rick Waals kon niet veel later de doelman testen met een schot in de verre hoek, maar ook hierop had de doelman een antwoord. Dat Pekelder Boys hier niet door van de wijs werd gebracht werd al snel duidelijk want Dominique Orsel ramde in de tegenstoot een bal buiten bereik van de doelman op de paal.

Kuiper gebracht
De 2-2 bleef uit, waardoor De Vries genoodzaakt was de ietwat zieke Koos Kuiper toch te moeten brengen in de hoop meer kansen te krijgen op de gelijkmaker. Deze kwamen er wel, maar de scherpte ontbrak of telkens zat er een been of voet tussen. Dat in de laatste minuten Kwiek nog scoorde kwam door het feit dat Pekelder Boys de druk vergrootte en de ruimtes te groot werden. Hier maakte Rick Waals dankbaar gebruik van want via de paal beloonde hij zijn vrije doortocht naar Zuur beheerst.

Opgeheven hoofd
De wedstrijd was gespeeld en de thuisploeg was hierdoor de eerste periodekampioen in deze klasse. Op basis van de tweede helft kunnen de Pekelders met opgeheven hoofd verder, want met het programma dat volgt moeten er nu echt punten worden verzameld wil de ploeg uit de onderste regionen komen. Te beginnen volgende week tegen Westerwolde.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

TEVV opnieuw succesvol op eigen sportpark

In een slechte wedstrijd won TEVV van de bezoekers uit Hoogezand. Op sportpark ‘De ...

Gieterveen maakt half dozijn vol

Gieterveen heeft goede zaken gedaan om de plaatsen in de top van competitie 5E. ...

Westerwolde verliest na strafschoppen van OVC ’21

In een wedstrijd die bol stond van de spanning verloor Westerwolde zondagmiddag de eerste ...