Mussel.jpgIn de aanloop naar de Kanaalstreek-derby tegen SETA heeft SV Mussel vertrouwen getankt in het duel tegen runner-up DSZ ’16. In de uitwedstrijd tegen de Zuidlaarder formatie kwamen de roodhemden snel op achterstand, maar daarna trok men de wedstrijd naar zich toe. Een doelpunt van Bryan Boels leverde uiteindelijk een punt op: 1-1.

Solide Brinks
Amper vijf minuten was de wedstrijd bezig toen DSZ ’16 een hoekschop mocht nemen. Via het hoofd van Mark Sikkema leek de corner te worden omgezet in een goal, maar de inzet van Sikkema raakte de lat. Mack Cremers was er echter als de kippen bij om te rebound te benutten: 1-0. Na deze tegenvaller herpakte Mussel zich en met de ervaren René Brinks aan het hoofd van de laatste linie, hield men vanaf dat moment de verdediging gesloten.

Inglijdende Boels
Aan de andere kant van het veld was het vervolgens Rick Breedveld die de mee opgekomen Bryan Boels in staat stelde om de gelijkmaker binnen te glijden. Beide ploegen dus in evenwicht, waarna de bezoekers het in voetballend opzicht iets beter deden dan DSZ ’16. Wim Wubs leek dit in de score tot uiting te brengen, maar zijn lob ging wel over doelman Bastiaan Mulstege heen, maar ook net over de lat. Mark Sikkema zag kort voor rust nog een inzet van de lijn gered worden, waardoor 1-1 de ruststand was. 

Vrije trappen
Na de thee vocht DSZ ’16 zicht terug in de wedstrijd, waardoor beide ploegen meer in evenwicht waren dan voor rust. De gastheren werden overigens vooral gevaarlijk uit vrije trappen: Allard van Wieringh deed twee keer van zich spreken met pogingen die in het zijnet en de muur eindigden. Ook zag doelman Hammenga één inzet op de lat eindigen. Ook de spaarzame kansen die Mussel nog afdwong troffen geen doel, waardoor beide ploegen met 1-1 afsloten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

SJS verslaat SGV in doelpuntenfestival

SJS begint langzaam maar zeker omhoog te klimmen in 4E. De Knoalsters zijn de ...

Westerwolde dankzij Roy de Jongh langs DWZ

Op een druilerig sportpark De Barlage boekte Westerwolde een eenvoudige zege op DWZ. Mede ...