Geslaagd bezoek FOX Sports aan Onstwedde

onstwedder_boysHet begon allemaal op zondag 4 september. Jeugdsecretaris Rick Wakker besloot een ongeveer twee jaar oude foto van pupil Tijn Eelsing op te sturen naar Fox Sports. De tv-zender krijgt vele foto’s ingestuurd en kiest vervolgens een ‘Foto van de Week’. De winnaar van de ‘Foto van de Week’ wordt vervolgens als eregast uitgenodigd voor het programma ‘De Eretribune’ op Fox Sports. De foto met daarop Tijn Eelsing viel in de prijzen!

Prijs!
Uit handen van presentatrice Hélène Hendriks kregen Tijn en zijn teamgenoten een Fox Sport-tenue cadeau. ‘Hoofdrolspeler’ Tijn mocht tijdens de uitzending op zaterdag 17 september vertellen dat FC Groningen zijn favoriete club is en Oussama Idrissi zijn favoriete speler. Maar daarmee was de koek nog niet op. Iedere maand maakt één van de weekwinnaars kans op de maandprijs: de Fox Sports Voetbaldag. Onstwedder Boys bleek op basis van loting de gelukkige winnaar te zijn!

Tijn Eelsing geflankeerd door Yevgeni Levchenko en aanjager Rick Wakker... (foto's: Jolanda Freitag)
Tijn Eelsing geflankeerd door Yevgeni Levchenko en aanjager Rick Wakker… (foto’s: Jolanda Freitag)

Buurtverenigingen
Aangezien er maximaal 360 kinderen mee kunnen doen heeft Onstwedder Boys een aantal buurtverenigingen aangeschreven of hun jeugdleden ook deel wilden nemen. Namens SV Mussel en SJO WVC deden er uiteindelijk ongeveer tachtig 80 kinderen mee. 

Parcours
Onder leiding van zeven Fox Sports-trainers begon de eerste van de twee rondes om 13.45 uur. Ongeveer één uur lang hebben de jeugdleden zich uitgeleefd met een partijspel en een dribbelparcours, konden zij punten scoren met het zogenoemde gatendoel en konden zij hun schotkracht testen met een snelheidsmeter. Ook werd hun voetbalkennis getest tijdens een voetbalquiz.

De jeugd van Onstwedde en omstreken vermaakt zich opperbest...
De jeugd van Onstwedde en omstreken vermaakt zich opperbest…

Levchenko
Tussen ronde één en twee werden alle 160 jeugdige deelnemers in de kantine verwacht, waar een video-boodschap van Hans Kraay jr. werd getoond. Kraay jr. zou namens Fox Sports als VIP aanwezig zijn op ‘De Boskamp’ om Tijn Eelsing nogmaals in het zonnetje te zetten. De VI-inside analyticus moest echter de bekerwedstrijd Kozakken Boys-Ajax presenteren en was dus afwezig. Oud-FC Groningen-speler Evgeniy Levchenko verving hem met verve.

Kers op de taart
Levchenko overhandigde na de video-boodschap vijftig ballen aan Onstwedder Boys: een kers op de toch al flinke taart. De voormalig middenvelder was van 14.00 uur tot 16.30 uur in Onstwedde, waarbij hij actief mee deed met vrijwel alle groepjes, handtekeningen uitdeelde en geduldig poseerde voor vele lenzen.

De deelnemers aan de FOX Sports ..
De deelnemers aan de FOX Sports Voetbaldag ..

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Erwin Buurmeijer zwaait af

Na een rijke voetbalcarrière brak ook voor Erwin Buurmeijer dat onvermijdelijke moment aan: het afscheid. ...

Voorbeschouwing 8 & 10 april

De zomertijd is ingegaan en de competities lopen richting het einde. Een zekerheid die ...

Kampioenen van de Kanaalstreek: SJS 6

Het zesde elftal van SJS is voor de derde keer op rij kampioen geworden. ...