Beloften SC Stadskanaal zetten Wildervank aan de kant

stadskanaal_JPGVoor de beloften van Stadskanaal stond deze week het treffen met de beloften van Wildervank op het programma in de Noordlease/Heigro cup. Wildervank had de eerste poulewedstrijd verloren en was gebrand op de drie punten. Gezien de wedstrijden van vorig seizoen beloofde het op voorhand een spannende wedstrijd te worden. Dit werd het geenszins en Stadskanaal won de wedstrijd vrij gemakkelijk met 4-1.

Ban gebroken
Trainer Robert Oosting begon deze wedstrijd met een mooie mix van vier spelers van het eerste elftal, twee spelers van het tweede elftal en vijf spelers van JO19. Van deze laatste groep liet Leon Bos zich veel zien in de eerste twintig minuten. Binnen een minuut kreeg hij een grote kans, maar zijn bal ging tegen de paal. Na twintig minuten was het opnieuw Bakker, die een weergaloze pass gaf op de doorgelopen middenvelder Robin Boerhof. Als een ware spits stiftte hij de bal over de al liggende keeper van Wildervank: 1-0.

Uitblinker Bos
De ban was gebroken en binnen een kwartier maakte Bos op aangeven van Bakker de 2-0 en was de uitstekend spelende spits zelf verantwoordelijk voor de 3-0. Hierna begon Stadskanaal te verslappen, maar Wildervank werd met geen mogelijkheid gevaarlijk. De backs Patrick Boerhof en debutant Menno Broekman hadden geen kind aan hun directe tegenstander en het centrale duo Ron Lohuis en Roy Tolner was net zo solide als tegen Velocitas.

Kwartet vol
In de pauze werd er gewisseld en kwamen JO19-spelers Jaron Eelsing, Lorenze Kapel en JO17-speler Sander van Hoorn in het veld. Met name Van Hoorn was erg aanwezig in het veld en kreeg vlak na rust een paar mogelijkheden om te scoren. Na vijf minuten ontstond er een scrimmage voor de goal en leek de bal er maar niet in te willen. Een bal van Bakker stuitte tegen de lat weer tegen de grond, maar de assistent-scheidsrechter van Wildervank gaf aan dat de bal achter de lijn was geweest en Bakker dus opnieuw gescoord had: 4-0.

Verslappen
Voor trainer Oosting opnieuw een goed moment om te wisselen en JO19-spelers Joost Buiter en Issa Chuma kwam in het veld. Chuma was nog een paar keer gevaarlijk op de rechterkant, maar Stadskanaal begon weer te verslappen. Dit keer kwam Wildervank dichter in de buurt van de goal van Stadskanaal en wist zelfs de 4-1 te maken. Hierna volgden nog een paar kansjes, maar was het aan keeper Patrick Pieterman te danken dat het wonder van Wildervank uitbleef. Precies na negentig minuten floot de prima leidende scheidsrechter Hadders voor het laatst en was de winst en de koppositie in de poule binnen.