Energiek Titan wint van kruitloos Musselkanaal

titan-mskEen gebrek aan scorend vermogen en creativiteit zou Musselkanaal wel eens op kunnen breken dit seizoen. De groenhemden weten momenteel nog slechts twee ploegen onder zich. Dat had heel anders kunnen zijn wanneer de voorwaartsen van de derdeklasser de (vooral voor rust) gecreëerde kansen hadden benut. Titan miste in de onderlinge strijd ook de nodige kansen, maar wist nog wel één keer het net te vinden: 1-0.

Missende aanvallers
Als gezegd, in het eerste bedrijf was Musselkanaal de meest gevaarlijke ploeg. Gerwin Schmitz zag zijn vrije trap de lat teisteren, waarna Yordi van der Laan zijn  kansen om Musselkanaal op voorsprong te zetten niet benutte. In twee situaties had de aanvaller te veel tijd nodig, waardoor de voortzetting niet het gewenste effect had. Jordy Oost kreeg op slag van rust ook een grote kans, maar verkoos zijn favoriete rechterbeen boven een poging met zijn linkerbeen, waardoor ook deze mogelijkheid verloren ging.

Gerwin Schmitz raakte de lat met zijn harde vrije trap...
Gerwin Schmitz raakte de lat met zijn harde vrije trap…

Gevaarlijke Smidt
Kwam Titan dan helemaal niet in het spel voor, in de eerste helft? Via Jos Smidt kreeg het een tweetal mogelijkheden, maar te lang wachten bij een counter na twintig minuten spelen en goed keeperswerk van Arjan Scholte Aalbes (vrije trap) hielden Smidt van zijn zevende seizoenstreffer af. In de slotfase van de eerste helft dwong Titan in een kort tijdsbestek drie corners af, maar dit offensief leverde ook geen treffers op.

Titan gevaarlijker
Waar Musselkanaal voor de thee de bovenliggende partij was, was Titan in het tweede bedrijf duidelijk de meer gevaarlijke. Na drie minuten kopte Yordi van der Laan een meter over het doel van Remon Poede, maar daarna was het Titan dat de klok sloeg. Pas in de absolute slotfase moest Poede twee keer handelend optreden om een score van de groenhemden te voorkomen.

Arjan Scholte Aalbes en Ruben Manning worden opgelapt...
Arjan Scholte Aalbes en Ruben Manning moeten opgelapt worden…

Botsing met gevolgen
Op dat moment leidde Titan met 1-0 door een treffer van Tim Kollmer. De piepjonge invaller werd door de sterk spelende Jos Smidt in staat gesteld om de bal in het doel van Hendrik Melchers te schuiven. Melchers stond in het doel omdat Scholte Aalbes na een botsing met Harm-Jan Moesker geblesseerd was geraakt aan zijn arm. De botsing ontstond in een ultieme poging van Scholte Aalbes én Ruben Manning om Moesker van scoren af te houden. De goalie probeerde het na een uitgebreide blessurebehandeling nog een tijdje, maar na het keren van een inzet van Mike Oosting moest Scholte Aalbes toch de handdoek werpen. Dat gold overigens ook voor Manning, die geblesseerd raakte aan zijn schouder.

Wil om te winnen
Oermens Harm-Jan Moesker, uitblinker bij Titan, was daarmee de enige die ongeschonden uit de botsing kwam. Het toonde misschien wel de absolute wil om te winnen, die bij de Nieuw-Weerdingers net iets meer aanwezig was dan bij de Musselkanaalsters. Wanneer Bernd van Bolhuis dat niet snel bij zijn spelers tussen de oren krijgt én er geen speler opstaat die tien tot vijftien goals maakt, dan zal het nog een heidens karwei worden om lijfsbehoud af te dwingen.

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

  • Jans.

    Ik denk dat ze bij Musselkanaal eerst maar eens als team moeten gaan spelen, en niet ieder voor zich zelf. Ik heb de wedstrijd tegen Titan gezien en denk dat er dan toch een paar spelers hand in eigen boezem moeten steken. En niet alles bij een neer moeten leggen. Want als deze spelers meer voor het team hadden getreden en niet voor zich zelf, was de uitslag denk ik heel anders gelopen vanmiddag.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bareveld wint van Amboina

Bareveld pakte de eerste driepunter na een zege op Amboina.

WKE ’16 schiet half dozijn vol tegen hekkensluiter Nieuw Buinen

WKE '16 won met ruime cijfers van Nieuw Buinen, de Buunermonders blijven hekkensluiter in ...