Niek Drent bezorgt Gieterveen punt tegen Alteveer

gtv-alteveerHeel lang leek  het erop dat Alteveer de volle winst ging pakken in Gieterveen, maar op de valreep was het Niek Drent die zijn ploeg alsnog een punt bezorgde. Met een rake vrije trap in de slotminuut bepaalde de verdediger de eindstand op 2-2, waarmee beide ploegen, gezien de omstandigheden, wel kunnen leven.

Hevige regenval
Door de hevige regenval werd het een slijtageslag op sportpark ‘De Hoogkaamp’. Deze omstandigheden waren in het voordeel van Alteveer, dat met veel strijd en het spelen van de lange bal het spel van de thuisploeg ontregelde. De bezoekers begonnen sterk aan de Kanaalstreek-derby en de eerste goede kans was voor Bryan Schenkel. Na een kwartier spelen kopte de aanvoerder rakelings over de deklat.

Grote moeite
Gieterveen probeerde deze middag wel aan voetbal toe te komen, maar door de natte grasmat kwamen veel passes niet aan en werd het combinatievoetbal dat de groenhemden graag spelen vrijwel onmogelijk. Dat een dergelijk veld ook voordelen met zich meebrengt merkten de Gieterveners na ruim 20 minuten spelen. Alteveer-keeper Sander van Duuren had grote moeite met een afstandsschot van Bert Kupers en hij kon niet meer voorkomen dat Jesse Nijhuis de rebound binnen schoot: 1-0.

Standaardsituaties belangrijk
Met deze voorsprong op zak gaven de gastheren Alteveer meer ruimte zagen zij Ray den Boef na een half uur spelen de bal in kansrijke positie over schieten. Naarmate het veld zwaarder werd, werd ook het veldspel steeds minder en zo werden standaardsituaties belangrijker. Alteveer was op deze manier al enkele keren gevaarlijk geworden en het was dan ook niet verrassend dat zij middels een vrije bal op gelijke hoogte kwamen. Uit een discutabele vrije trap was het Ramon Jansen die de 1-1 binnen kopte. Nog voor de rust kwam Alteveer zelfs op voorsprong, wederom via een standaardsituatie. René Meems schoot van grote afstand de 2-1 tegen de touwen, waarbij keeper Lugtenborg er niet goed uit zag.

Scheidsrechter Haanstra moest een aantal keren handelend optreden...
Scheidsrechter Haanstra toont Pieter Hospers de gele kaart…

Steeds onvriendelijker
Ook in de tweede helft regende het onophoudelijk in Gieterveen en werd het steeds onvriendelijker tussen beide teams. Dit vaak naar aanleiding van een forse tackle, die een aantal keren door de scheidsrechter niet als zodanig werden waargenomen. De ploeg van Jordi Nijgh ging uiteraard op zoek naar de gelijkmaker en was het eerste kwartier na rust vooral gevaarlijk via schoten van afstand. Deze waren allen een prooi voor Van Duuren, die na een uur spelen ook een inzet van Jesse Nijhuis stopte. De jonge spits had een mooie aanval kunnen belonen met een treffer, maar hij slaagde hier niet in.

Uitblinker Meems
Met de spitsen René Nijgh en Rideon de Vries op de bank had Jordi Nijgh nog twee troeven achter de hand en zij werden dan ook in de slotfase gebracht. Ook Gieterveen ging nu opportunistisch de lange bal spelen, in de hoop dat deze een keer goed zou vallen. Echter gebeurde dit niet, want de defensie van Alteveer, met uitblinker René Meems, hield de voorsprong in stand.

Alsnog beloond
Uiteindelijk werd het harde werken van Gieterveen alsnog beloond. In de blessuretijd, die aanzienlijk was vanwege een behoorlijke blessure voor Pieter Hospers, versierde Stefan van der Veen een vrije trap op de rand van de zestien. Verdediger Niek Drent eiste deze op en met zijn goede linker schoot hij de 2-2 geplaatst in de kruising. Hierna floot scheidsrechter Haanstra gelijk af en gingen beide ploegen met een punt op zak richting de warme kleedkamer.