Onstwedder Boys slaat weg naar boven in

onstwedder_boysNa een serie van drie nederlagen heeft Onstwedder Boys zich hersteld. In de wedstrijd tegen SGV won de ploeg van vertrekkend trainer Fokke de Jonge met duidelijke cijfers: 4-0.

In evenwicht
Voor de thee zag het hier overigens niet naar uit, want beide ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht. Onstwedder Boys is wel de ploeg die als eerste een grote kans krijgt. In een één tegen één situatie wist Ties Bruining de goalie van SGV echter niet te verschalken. Nadat een schot van Gerwin de Wijk ook geen doel trof, liet SGV ook van zich horen: twee kansen zijn echter niet besteed aan de mannen uit Schildwolde.

Twee keer De Vries
Halverwege de eerste helft werd de score geopend door Robert de Vries. De flankspeler krijgt de bal op een presenteerblaadje en kan simpel scoren. Kort na de 1-0 van de Boys komen de oranjehemden goed weg wanneer Jelte Bos ‘slechts’ de lat raakt. Het was aan Robert de Vries te danken dat de thuisploeg met een gerust hart de kleedkamer op kon zoeken, want nadat De Vries de buitenspelval ontweek, rondde hij beheerst af voor de 2-0 ruststand.

Marge vergroot
In de tweede helft besliste Onstwedder Boys het duel al snel. Op aangeven van Jelle de Vries was het Ties Bruining die het leer tegen de touwen kopte: 3-0 en het verzet van SGV was gebroken. De bezoekers bleven wel de aanval zoeken, maar slaagden er niet in om de marge te verkleinen. Sterker, halverwege het tweede bedrijf zet Rutgert Tipker na goed doorzetten de eindstand op het bord: 4-0.