Sellingen op karakter langs DSC ’65

SellingenOnder leiding van interim trainer Arend Scholtens heeft Sellingen een dik verdiende 3-2 overwinning geboekt op DSC ’65. Na een 1-2 achterstand bij rust herstelden de geel-zwarten op karakter de schade in de tweede helft en konden zij drie zwaarbevochten punten bijschrijven. Hierdoor staan de Sellingers momenteel 9e, met uitzicht op de top-vijf.

Gehavend team
Op een zwaar en slecht bespeelbaar veld trad Sellingen aan met een gehavend team. Door blessures en afwezigen moest Scholtens enkele wijzigingen toepassen en hij stuurde zijn ploeg het veld in met de opdracht in ieder geval alles te geven voor de punten. Zijn ploeg liet dan ook vanaf minuut één zien de punten in eigen huis te willen houden. Verdedigend gaven zij weinig weg en aanvallend ontstonden er enkele mogelijkheden.

Werk aan de winkel
Het was dan ook tegen de verhoudingen in dat de gasten in de 10e minuut op voorsprong kwamen, na een persoonlijke fout van Sellingen-keeper Klamer. Vrij vlot hierna maakte de thuisploeg ook alweer gelijk. Het was Ben Bos die een hoekschop van Erik Jan Veerbeek binnen kopte. Sellingen was de betere voor rust, maar moest oppassen voor de snelle counter van DSC ’65. Uit één van deze counters kwamen de bezoekers nog voor rust op 1-2 en was er werk aan de winkel voor Sellingen.

Dik verdiend
Ook na de thee was Sellingen de betere en zij werden hiervoor beloond door de gelijkmaker van Gerard Potze, die op aangeven van Ian de Vrieze de 2-2 scoorde. De gastheren knokten voor elke meter en DSC ’65 kwam amper meer in het spel voor. Deze spelopvatting leverde in de 70e minuut de dik verdiende 3-2 voorsprong op. Erik Jan Veerbeek schoot een strafschop onberispelijk binnen.

Hachelijke situaties
In de laatste 20 minuten drong DSC ’65 aan, om in ieder geval nog een punt uit het vuur te slepen. Dit leverde enkele hachelijke situaties op voor het doel van Klamer, maar de keeper herstelde zich prima van zijn fout in de eerste helft door alles te pakken wat er te pakken viel. Zo bleef de stand 3-2 en boekte Sellingen een dik verdiende overwinning. Op naar komende zondag, wanneer nummer twee Weerdinge op bezoek komt.