Valthermond opnieuw onderuit in topduel

logo_valthermondMet Rolder Boys en FC Assen kreeg Valthermond de twee grootste titelkandidaten in hun klasse achter elkaar voor de kiezen. Een mooi ijkmoment voor de equipe van Harris Huizingh. Echter stond Valthermond beide keren na negentig minuten met lege handen.

Meten met de besten
Beide keren ook was het verschil magertjes. Na de 3-2 tegen Rolder Boys trok nu FC Assen met 2-1 aan het langste eind. Voorlopige conclusie die de Monkers kunnnen trekken? Men kan zich meten met de besten, maar dan moet wel iedereen beschikbaar zijn en iedereen zal zijn niveau moeten halen.

Geannuleerde treffer
Over de gehele wedstrijd beschouwd kwam de overwinning wellicht terecht bij de ploeg die daar ook het meeste recht op had. Maar wat als? Uiteraard kan FC Assen trainer Harold Wekema zich beroepen op het feit dat Stephan de Vries een vrije bal van Jeroen Bergsma uit de doelmond kopt en dat doelman Erwin Timmer met een geweldige reflex een kopbal van Jeffrey Wu uit zijn domein ranselt. Wellicht meldt hij ook nog de, op advies van Valthermond grensrechter Edwin Eerenstein, geannuleerde treffer, maar wat als?

Wat als?
Wat als bij een 1-1 stand Demy te Velde zijn twee honderd procent kansen wel benut? Wat als Rick Schlimback wel de gelijkmaker aan laat tekenen? Wat als Jens Bulle niet over kopt? Maar ja, wat als bestaat niet in de sport en dus is de nederlaag een feit.

SONY DSC
Jens Bulle lijkt te worden afgestopt (foto’s: Bennie Schlimback)

Tandem Gennissen/Braakman
De beginfase is overduidelijk voor de Assenaren. Zo kopt Dzenan Sarkinovic een voorzet van Ruben Groen naast en strandt de spits na een razendsnelle counter op doelman Timmer. Toch komt de thuisploeg op voorsprong. De Valthermondse verdediging aarzelt met ingrijpen en Mustapha Mansaray profiteert. De bezoekers richten zich echter op trekken de stand weer in evenwicht. Het creatieve tandem Gennissen/Braakman tekent voor de gelijkmaker. Gennissen als aangever, Braakman als afmaker.

Aarzelend optreden
FC Assen lijkt van slag, met de reeds genoemde kansen voor Te Velde als gevolg. Ook hier blijkt missen duur. Raymond Ouderdorp schiet, na opnieuw aarzelend optreden van de Valthermond defensie, na wat later blijkt de winnende treffer,  prachtig in de kruising.

Lege handen
In het tweede gedeelte kan de wedstrijd dus alle kanten op. De thuisploeg heeft de mogelijkheden om de score uit te bouwen, de gasten kansen op de gelijkmaker. Gescoord wordt er echter niet meer, zodat Valthermond met lege handen naar huis terug keert. Maar wat als?

Zandstra

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW wint met ruime cijfers van Amicitia VMC

SPW boekte een ruime zege op Amicitia VMC en blijft voorlopig onverslaanbaar.

Eerste punten voor Borger na zege op Veenhuizen

Borger pakte de eerste overwinning van het seizoen en versloeg Veenhuizen met ruime cijfers.

SV Mussel kansloos tegen SC Elim

Dat het moeilijk zou worden was bekend. Vijf weken na de 11-0 nederlaag tegen ...