Buinerveen waant zich in schiettent tegen WKE

BuinerveenKansloos. Dat was na een middag sportpark ‘Grote Geert’ de conclusie die door Buinerveen getrokken kon worden. En dat is, gezien de tegenstander, geen schande. Nadat de blauwhemden in de 26e minuut een eerste treffer toe moesten staan ging het vrij hard: na een 5-0 ruststand, stokte de teller pas bij 14-0. Volgende week kans op revanche tegen buurman Buinen.

Veel oranje voor het doel van Buinerveen... (foto: v.v. WKE)
Veel oranje voor het doel van Buinerveen… (foto: v.v. WKE)

Tegenhouden
Als gezegd, de thuisploeg werd tot halverwege de eerste helft het scoren belet. Het was uiteindelijk Henk Bakker, die na een serie van kansen als eerste het net vond. Dit deed hij tot de rust nog twee keer. Ook Nederlands topscorer Bertus Wolters wist te scoren: hij maakte twee goals, waardoor de ruststand op 5-0 kwam.

Aanval na aanval
Na de thee veranderde er niets aan het wedstrijd beeld: Benjamin Tjarks zag aanval na aanval op zich afkomen en moest nòg negen keer de gang naar het doel maken: Henk Bakker (3), Bertus Wolters (2), Jan Scholten (2), Harold Wolters en Ayhan Bas waren de makers van de goals. Helaas voor de blauwhemden was zelfs een eretreffer te veel van het goede.