EEC maakt een pas op de plaats

eec-gkcVoor EEC stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Eext op het programma. Gezien de onderlinge verschillen op de ranglijst was het ‘aanhaken of voorlopig afhaken’ voor de mannen van Harjo van der Valle. Helaas trok EEC aan het kortste eind. Hierdoor maken de blauw-witten (tijdelijk) een pas op de plaats.

Gretig en fit
Vooraf was het vertrouwen groot bij het team uit Ees. Keeper Lubbers kon weer starten en speler/coach Van der Valle kon kiezen uit 18 gretige en fitte spelers. EEC begon dan ook voortvarend aan de wedstrijd. EEC had meer balbezit, maar wist dit niet in kansen om te zetten. Hiervoor werd er te vaak slordig balverlies geleden. De eerste mogelijkheid was dan ook voor Eext. Net buiten het strafschopgebied kreeg Eext een vrije bal die uiteindelijk op de vuisten van keeper Lubbers uiteen spatte.

Kopbal Rietveld
Na bijna een half uur spelen kreeg EEC haar eerste echte grote kans. Bart Rietveld gaf de bal voor en Remco Huizing kon hem vrij inkoppen. Hij raakte hij de bal niet helemaal goed, waardoor deze over het doel ging. De laatste tien minuten van de eerste helft was het Eext dat een aantal goede kansen kreeg om de score te openen. Gelukkig voor EEC stond het vizier van de Eexter spitsen ook nog niet op scherp.

Scrimmage
De tweede helft werd het al vrij snel 0-1 voor Eext. Een voorzet werd goed terug gekopt en beheerst binnen geschoten. EEC wist wat het moest doen, maar had veel moeite om echt gevaarlijk te worden voor de goal. De gelijkmaker viel dan ook uit een vrije bal die via een scrimmage door Remco Huizing over de lijn werd gewerkt: 1-1.

Slotoffensief
In deze fase had EEC weer het heft in handen. Ondanks het optische overwicht was het de ploeg uit Eext die tien minuten voor tijd de 1-2 wist te maken. Een steekbal in de diepte werd door een fraaie actie van de Eexter spits langs keeper Lubbers gelegd en belandde in de goal. Het slotoffensief was van EEC, maar verder dan een fraaie volley van Remco Huizing en een bal op de lat van Harjo van der Valle kwamen de mannen uit Ees niet.