DSZ ’16 brengt Titan nederlaag toe

titanJong DSZ ’16 heeft in de strijd om de Noordlease/Heigro Cup na een spannende wedstrijd met 2-3 gewonnen van Jong Titan. Gijs Elsinga was de gevierde man: hij maakte halverwege de tweede helft de winnende treffer.

Titan dringt aan
In de eerste helft was Titan de bovenliggende partij. Aanvallende middenvelder Moesker kwam twee keer een teenlengte te kort om binnen te tikken na voorzetten van Deuling en Smidt. Na een kwartier spelen was DSZ voor het eerst gevaarlijk, maar keeper Poede kon de inzet met zijn voet pareren. Daar waar de Zuidlaarders gevaarlijker dreigden te worden, viel de bal enige tijd later aan andere kant binnen. Na een typisch gevalletje shirtje vasthouden, schoot Dennis Faber de penalty stijf in de rechter benedenhoek.

In balans
Enige tijd later leek de actieve Mike Oosting de marge op twee te brengen, maar een afstandsschot spatte op de lat uiteen. Na een half uur spelen kwam DSZ op gelijke hoogte. Bas Boersma schoot magnifiek in de kruising vanaf een meter of twintig. Vijf minuten later was daar zelfs de 1-2, toen Mack Cremers via een rebound Poede machteloos liet. Eén minuut voor rust bewees Jos Smidt zijn ploeg goede dienst. Na een goede steekbal stond de linksbenige middenvelden één-op-één met de keeper en hij faalde niet. Met 2-2 stond dan ook de ruststand op het bord.

Geen spektakel
Waar de eerste helft veel spektakel bracht, was de tweede helft minder aantrekkelijk. Dat kwam ook in het aantal doelpunten tot uiting, want na de rust werd het doel slechts één keer gevonden. Het was Gijs Elsinga die de maker van de 2-3 was. Hierna kreeg Titan nog wel een aantal kansen, maar tot scoren kwamen de Nieuw-Weerdingers niet.