Klazienaveen veegt CEC van de mat

klvDinsdagavond stond op voorhand een interessant affiche tegen CEC op het programma in de strijd om de Noordlease/Heigro Cup. Verschillende spelers en begeleiding hebben immers een band met beide verenigingen hebben. Heel interessant werd het duel helaas niet: Klazienaveen won de eenzijdige wedstrijd namelijk met 10-1.

Oude bekenden
Bij de beloften van CEC stond voormalig KZC ’08-trainer Reinier Pruim aan het roer en trof Tómas Been enkele oud-teamgenoten van KZC ’08 aan. Aan Klazienavener-zijde gold hetzelfde voor Mike Wilts en de debuterende Mick Hendriks. Beide hebben een verleden bij CEC en hebben de overstap naar de jeugdafdeling van Klazienaveen gemaakt om op een hoger niveau te kunnen voetballen.

Niveauverschil
Zoals de titel en inleiding al doen vermoeden, was er van een spannende wedstrijd geen sprake. Daar waar het oranje deel van het onder 19 elftal van KZC ’08 veelal geblesseerd is, moest er door Klazienaveen een elftal opgesteld worden, voornamelijk gevuld met selectiespelers. CEC speelde daarentegen met een grote afvaardiging van het onder 19 team, waardoor een deel van het niveauverschil verklaard is.

Gretig Klazienaveen
Eén van de bovengenoemde bekenden zette Klazienaveen, onbedoeld, op voorsprong. Tómas Been passeerde ongelukkig zijn eigen doelman. Daarna volgde opnieuw een doelpunt namens CEC, ditmaal wel in het goede doel, waardoor de stand weer op gelijke hoogte gebracht werd. Klazienaveen was gretig en speelde een prima eerste helft. Jasper Woelders zette Klazienaveen wederom op voorsprong en wist via doelpunten van Bornkamp en Wilts uit te lopen naar een 4-1 voorsprong.

Hemeltergend
Vervolgens kreeg Klazienaveen een penalty. Jesse Habing had iets moois in gedachten. Echter, de doelman van CEC was niet onder de indruk van de hemeltergende uitvoering van de ‘Panenka’ en kon de bal van de grond rapen. Jesse Habing herstelde zijn misser even later door alsnog te scoren. Met een 5-1 voorsprong zochten de teams de kleedkamer op.

Topscorer Woelders
Na de rust leek Klazienaveen het welletjes te vinden en legde een minder enthousiaste pot neer dan in het eerste helft het geval was. Na een minuut of twintig werd alsnog de draad weer opgepakt. Woelders draaide goed weg en schoot zijn tweede van de avond tegen de touwen. Vervolgens scoorde Jan Roosken twee intikkertjes (een goed schot op de paal werd helaas niet tot doelpunt gepromoveerd), Yorin Habing met een kopbal en maakte Jasper Woelders zijn derde van de avond. Hierdoor werden de dubbele cijfers bereikt en won Klazienaveen met 10-1 van CEC.