René Nijgh: “Huilebalk Nemanja”

Verbaasd las ik het nieuws rondom Nemanja Gudelj. De Serviër had bij Peter Bosz aangegeven het niet meer op te kunnen brengen om wissel te zitten bij Ajax. Gudelj zal daarom in de winterstop wel vertrekken. Ajax kan nog een transfersom pakken en alle partijen zijn blij. Gudelj is verlost van zijn houten reet en Ajax kan nog een paar centjes bijschrijven.

Toch zou ik als Ajax zijnde de poot stijf houden en er alles aan doen om Gudelj niet te verkopen. Desnoods zou ik de vraagprijs opschroeven om te zorgen dat geïnteresseerde clubs de Serviër niet kopen. Gudelj kan dan elke week lekker op het bankie zitten bij de beloften van de Amsterdammers. Elke wedstrijd zou ik hem een half uur voor het einde van de wedstrijd warm laten lopen en dan af en toe even een paar minuutjes mee laten doen.

Ajax is één van de weinige clubs zonder geldzorgen en kan zich prima een goedbetaalde middenvelder, die werk weigert, op de loonlijst permitteren. En Ajax geeft de -alleen maar aan zijn bankrekening denkende- zaakwaarnemer Vlado Lemic het nakijken. De Amsterdammers kunnen met deze move een voorbeeld zijn voor vele andere clubs waar de invloed van machtige zaakwaarnemers het beleid bepaalt.

Het kan niet zo zijn dat een vreselijk goed betaalde prof op deze manier een vertrek afdwingt. Mijn werkgever ziet me al aankomen als ik aangeef dat ik het niet zie zitten om elke ochtend een kop koffie te zetten voor mijn collega’s. Gudelj heeft zich van zijn slechtste kant laten zien. Dat hij niet blij is met zijn situatie is begrijpelijk, maar hij had terug moeten knokken en zo hard moeten trainen en goed spelen dat hij weer in het elftal was gekomen.

Nemanja, je bent een huilebalk! Een enorme slapjanus! En ik hoop dat Ajax je aan je contract houdt en dat je na afloop van je contract alleen nog de belangstelling geniet van het Lienden van Hansie Hansie. Daar kan je immers ook nog wel een paar eurootjes pakken!

René Nijgh...
René Nijgh…
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ronald Bulthuis: Blik op de Eredivisie

Inmiddels zijn we vier speelrondes in de Eredivisie onderweg en worden de eerste contouren ...

Ronald Bulthuis: Blik op de Eredivisie

Milik, niet te benijden Bijna had het jongensboek van ADO Den Haag speler Dennis ...

Peter Kroezenga: “De wissel”

Net op het moment dat je denkt alles meegemaakt te hebben, niet dus. Na ...