Onstwedder Boys in eigen huis langs GEO

onstwedder_boysOnstwedder Boys heeft opnieuw een thuiswedstrijd in winst omgezet. GEO uit Garmerwolde werd met 3-1 verslagen. Onstwedder Boys heeft nu dertien punten uit negen wedstrijden en staat in de middenmoot. Volgende week zaterdag moeten de Boys in Zeerijp aantreden tegen De Fivel.

Afgelsagen
In de eerste helft viel er veel te zien in Onstwedde. Al na vijf minuten was Rutgert Tipker dichtbij een doelpunt, maar Oscar Heslinga bracht redding. De volgende Onstwedder kans kwam op naam van Gerwin de Wijk, maar deze schoot naast. Ook GEO liet zich zien: Rein Koudstaal moest handelend optreden na een inzet van Bart van der Tuuk. Na een kwartier spelen kwam Tipker opnieuw in scoringspositie, maar de paal stond succes in de weg. Uiteindelijk was het na een half uur spelen Gerwin de Wijk die de boys op voorsprong zette: een afgeslagen bal werd vanaf twintig meter tegen de touwen gewerkt. Daarmee werd de ruststand op het scorebord gezet, Want in het restant wist geen beide ploegen te scoren. 

Kansenregen
Na de thee was Alex Sarfo namens GEO dichtbij een treffer, maar Rein Koudstaal kon de kopbal vangen. Na iets meer dan een uur spelen wist Rutgert Tipker ‘eindelijk’ de 2-0 op het bord te zetten. Eindelijk, want Tipker miste kort na rust twee mooie kansen en Sven Jaegers slaagde er niet in om vanaf de strafschopstip te scoren. Onstwedder Boys leek hiermee een beslissend gat te hebben geslagen, maar omdat het daarna nog een handvol kansen onbenut liet én Bart van der Tuuk wel scoorde (2-1) werd de wedstrijd weer spannend. 

Ruimte
In de laatste twintig minuten nam GEO meer risico’s in de poging om de gelijkmaker te scoren, maar hierbij gaf het veel ruimte weg achter de verdediging. Robert de Vries en Peter Orsel wisten hier niet van te profiteren, maar uiteindelijk werden de drie punten toch veilig gesteld door de Boys: Jelle de Vries maakte op aangeven van Orsel de beslissende 3-1.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

DVC ’59 verslaat mat Musselkanaal

Of Musselkanaal de wedstrijd tegen DVC ’59 op zaterdagavond of zondagmiddag verloor, werd niet ...

Jurnel Rojer is de hattrick-held van TEVV

TEVV heeft zich na een eclatante 4-0 winst tegen FC Wolvega voor de finale ...

FC Ter Apel ’96 verslaat Twedo

FC Ter Apel '96 won van Twedo en blijft zo nog mee doen om ...