Gasselternijveen opnieuw met lege handen

GasselternijveenGasselternijveen speelde haar tiende competitiewedstrijd al op de donderdagavond. Tegenstander was Witteveense Boys ’87, dat voor aanvang van de wedstrijd op de vierde plaats bivakkeerde. Een ploeg waar Nieveen uiteindelijk ook niet van wist te winnen: met de 5-1 was de achtste nederlaag van het seizoen een feit.

Gelukkige Boeklo
Toch kwamen de bezoekers op voorsprong: Alvin Boekelo kreeg een beetje hulp van een Witteveenster verdediger, waardoor de goalie werd verslagen. En op zichzelf was dat niet onterecht. De wedstrijd ging in het begin gelijk op, maar Gasselternijveen ging dus beter met de geboden kansen om.

Ongelukkige Bokhorst
Overigens vielen er ook kansen voor Thomas Verschoor en Rick Bokhorst te noteren. Zij hadden het vizier echter niet goed afgesteld, waarbij vooral de misser van Bokhorst voor een nagenoeg leeg doel wel pijn deed. Vlak voor de thee kwam Witteveense Boys op gelijke hoogte: een lange bal werd niet goed verwerkt door Jochem van Klaveren, waarna doelman Bies oog in oog met een aanvaller kwam te staan: 1-1 en rust.

Geblesseerde Bies
Na de rust zag het spelbeeld er anders uit. Witteveense Boys ging wat meer druk zetten en al vrij snel kwam de 2-1 op het scorebord te staan. Daarmee was de gifbeker voor Gasselternijveen nog niet leeg, want trainer Deuring zag keeper Bies uitvallen met een hamstringblessure. Vanwege het ontbreken van een reservekeeper trok Bart Botterblom de handschoenen van Bies aan: de invaller-goalie kreeg in het restant van  de wedstrijd drie ballen om de oren.