Belangrijke zege voor Musselkanaal op CEC

musselkanaalMusselkanaal heeft tegen CEC drie belangrijke punten in eigen huis gehouden. Voorafgaand aan het duel tussen de twee laagvliegers in 3C was het verschil één punt in het voordeel van de gasten, maar door de verdiende 2-1 overwinning van de groenhemden gaan zij CEC voorbij op de ranglijst.

Eigen succes
Op het betreurenswaardige veld aan de Parklaan werd het in de eerste helft nog redelijk gevoetbald, waarbij de thuisploeg goed gebruik maakte van de ruimtes achter de verdediging van CEC. Dit leverde een treffer op voor Jordie Oost, die een mooie steekpass van Yordi van der Laan promoveerde tot doelpunt. Even later had diezelfde Oost af moeten leggen op Schmitz, alleen ging hij voor eigen succes en stuitte op de keeper.

Koud kunstje
Blijkbaar had de spits hier snel van geleerd, want bij de volgende kans gaf hij de bal wel breed op Kevin Oosting. Voor de linksbuiten, die een goede eerste helft speelde, was het een koud kunstje om de bal binnen te tikken: 2-0. Had CEC dan niets in te brengen in de eerste helft? Nee, weinig. Zij werden slechts via een aantal standaardsituaties gevaarlijk.

Knappe redding
In de tweede helft was dit anders. CEC kreeg meer te vertellen en voerde de druk op. Zodoende werd er voornamelijk de lange bal gespeeld en moesten er veel duels uitgevochten worden. Een aantal vrije trappen die hieruit voortkwamen leverden enig gevaar op, waarbij Scholte Aalbes nog een knappe redding verrichte op een inzet vanaf een kleine tien meter.

Spanning terug
De volgende kans voor de gasten werd echter wel verzilverd. Het was Thomas Been die een voorzet van rechts in kon knikken: 2-1 en hij bracht daarmee de spanning terug. CEC wilde nog de gelijkmaker forceren door een extra spits te brengen, maar ondanks de druk naar voren lukte dit hen niet. Invaller Rick Berends had zelfs nog de kans om de 3-1 te scoren, ware het niet dat zijn kopbal rakelings naast ging.