Ian de Vrieze schiet Sellingen langs Weerdinge

SellingenSellingen heeft een erg knappe zege geboekt op het sterk presterende Weerdinge. De gasten stonden voor aanvang van deze wedstrijd nog aan kop, maar moesten deze na de 1-0 nederlaag in Sellingen afstaan aan HOC. Met een aangepaste tactiek ging trainer Scholtens voor de winst en door een doelpunt van Ian de Vrieze werden zij beloond met drie (bonus)punten.

Loodzware opdracht
De thuisploeg startte vol overgave aan deze loodzware opdracht. De ruimtes waren erg klein waardoor Weerdinge haar snelle en balvaardige voorhoedespelers niet in hun spel kon betrekken. De Sellingers beten zich vast in de tegenstander en schroomden niet om de grens van het toelaatbare op te zoeken. Ook Weerdinge liet zich op dit vlak gelden, getuige twee flinke overtredingen op spelmaker Erik Jan Veerbeek.

Heerlijk duel
Het was een heerlijk duel waarin de verdediging van Sellingen, gesteund door het sterke spelende middenveld, geen krimp gaf. Indien mogelijk zochten de geel-zwarten zelf ook de aanval en zij kregen zelfs de betere kansen. Met een beetje meer overzicht en koelbloedigheid had dit de voorsprong op kunnen leveren, maar de ruststand bleef 0-0.

De Vrieze scoort
Na rust ging Sellingen op dezelfde voet verder en wat Weerdinge ook probeerde, ze kwamen maar moeizaam door de goede organisatie van de gastheren. De frustraties bij de gasten namen zienderogen toe en dit zal na de 67e minuut alleen maar erger zijn geworden. Het was namelijk Ian de Vrieze die zijn tegenstander de hakken liet zien en koelbloedig de 1-0 binnen schoot.

Grote druk
In de laatste twintig minuten bracht Weerdinge-trainer Erwin van Oosten nog een extra aanvaller binnen de lijnen, waardoor de druk alleen maar groter werd. Dit leverde ook ruimte op voor Sellingen, maar het countervoetbal leverde geen tweede treffer op. De gasten kregen nog één goede kans op de gelijkmaker. Gelukkig voor alles wat Sellingen een warm hart toedraagt ging deze over en zo werd er een zwaarbevochten overwinning geboekt.