Nieuw-Buinen in tweede helft langs WVV

Nieuw BuinenNa drie duels zonder winst heeft Nieuw-Buinen eindelijk weer eens drie punten gepakt. Op bezoek bij WVV, waar men veel oude bekenden tegen kwam, werd er met 2-4 gewonnen. Na een sterke eerste helft, waarin de gasten de overhand hadden, werd in de tweede helft het verschil gemaakt, mede door twee doelpunten van Arnoud Bentum.

Net niet
WVV nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en zette Nieuw-Buinen flink onder druk. Na vier minuten hadden zij ook een goede kans om de score te openen, echter werd een inzet van Melvin Ubels van de lijn gehaald. Naarmate het duel vorderde nam Nieuw-Buinen het initiatief steeds meer over en kwam Arnoud Bentum twee keer net niet tot een doelpunt.

wvv-nb
Moment uit de wedstrijd… (foto: v.v. Nieuw Buinen)

Geniale pass
De start van de tweede helft was voor de gasten, die al snel via Koen Hateboer op 0-1 kwamen. Hij profiteerde van miscommunicatie in de defensie en kon zomaar doorlopen. Kort daarop was Hateboer de aangever en Gert Lukens de afmaker: 0-2. WVV was het even helemaal kwijt en nadat Bentum het derde doelpunt maakte, na een geniale pass van Lukens, leek de wedstrijd beslist.

Billen knijpen
Ondanks een 0-3 achterstand gaven de Winschoters niet op en starten zij een slotoffensief. Het was spits Niels van Delden die de 1-3 wist te scoren en even later maakte Martijn Delger het nog spannend door de 2-3 te scoren. Heel even was het billen knijpen voor Nieuw-Buinen, maar uiteindelijk was het Bentum die met zijn tweede treffer zijn ploeg een verdiende 2-4 overwinning bezorgde.