SJS nestelt zich in de subtop

SJSEindelijk. Dat zal de gedacht bij SJS geweest zijn, nadat er voor het eerst dit seizoen twee keer achter elkaar werd gewonnen. De overwinning op eigen veld tegen De Heracliden was zwaarbevochten, maar daarom niet minder terecht. Opvallend was de terugkeer van ‘good old’ Chris Doppler onder de lat bij de Knoalsters: een terugkeer die werd opgeluisterd met een heldenrol én drie punten.

Afrondende Springer
De openingsfase was voor SJS, maar de bezoekers kwamen op voorsprong. In de persoon van Ivanildo Eind misten de blauwhemden een grote kans, waarna Eind ook voor het eigen doel ongelukkig handelde. Een poging om een corner weg te werken belandde in de voeten van een Heraclied, die vervolgens vrij makkelijk de 0-1 op het scorebord kon zetten. Gelukkig voor SJS kwam de gelijkmaker snel op het bord. Jan Springer, die weer eens in de basis mocht starten, kwam vrij in het strafschopgebied en rondde vervolgens keurig af.

Jan Springer (midden) maakte twee treffers... (foto's: Brigitte de Wijk)
Jan Springer (midden) maakte twee treffers… (foto’s: Brigitte de Wijk)

Heldenrol Doppler
Heel lang kon SJS niet genieten van de gelijke stand, want na een fout van Jasper Nomden corrigeerde Frank Venema. Hij deed dit echter ten koste van een strafschop. Voor doelman Chris Doppler was dit het moment om zijn rentree in het vlaggenschip van SJS op te luisteren: Doppler keerde de strafschop. De waarde van deze redding werd kort daarna vergroot, toen Jan Springer op aangeven van Faizel Slagveer de 2-1 scoorde. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Gouden wissel
Na de thee was SJS niet scherp en kreeg het met de 2-2 de deksel op de neus. De gelijkmaker was het logische gevolg van het verliezen van persoonlijke duels en slordig spel in balbezit. De thuisploeg toonde echter veerkracht en leek via Frank Venema opnieuw op voorsprong te komen: de paal stond dit echter in de weg. Net toen iedereen rekening hield met een puntendelen, was daar Simon Hidding. In de beperkte speeltijd die hem gegund werd, wist hij het verschil te maken: na een individuele actie van Faizel Slagveer wist de invaller de bal te controleren en koel tegen de touwen te werken. De 3-2 én de overwinning was daarmee veilig gesteld.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like