Stadskanaal heeft weinig moeite met LEO

stadskanaal_JPGSC Stadskanaal is aan een sterke reeks bezig. De ploeg van Rick Slor bleef voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen en is de tweede periode erg goed begonnen. Tegen het laaggeklasseerde LEO moest er deze koude middag dan ook gewonnen worden en na een moeizame tweede helft gingen de blauwhemden met de drie punten aan de haal: 1-3.

Ramcharan kopt raak
Bij Stadskanaal keerde Bidjoy Ramcharan weer terug in het elftal na een schorsing van één wedstrijd en hij liet zich ook gelijk gelden. Na vijf minuten kopte de spits al raak op aangeven van Roy Feiken: 0-1.  Na twaalf minuten leek Melvin Rogaar de score de verdubbelen, maar zijn schot ging niet langs de keeper. Stadskanaal had weinig te duchten van de tegenstander en was de gehele eerste helft de beter ploeg. Na een half uur spelen ging een schot van Sten Vos net naast en ook Ramcharan kreeg nog een kopkans om te scoren. Vlak voor rust kreeg ook Denny Feiken een goede kans, maar zijn kopbal werd gepakt door de prima keepende doelman van LEO.

Zondagsschot
Stadskanaal begon minder sterk aan de tweede helft, maar had van de tegenstander weinig te duchten. Maar zoals vaak in zulke wedstrijden het geval is, krijgen ook de mindere ploegen altijd wel één of twee kansen. Dat was ook deze middag het geval en na zeventig minuten spelen belandde een zondagsschot van Abel de Boer achter keeper Royce Geerlings.

Een sterk invallende Yordi Saman maakt de 1-2... (foto: Stoffer Bakker)
Een sterk invallende Yordi Saman maakt de 1-2… (foto: Stoffer Bakker)

Opgelucht ademhalen
Ondertussen was Rogaar gewisseld en vervangen door Yordi Saman. De buitenspeler zorgde voor veel dreiging en was een constante plaag voor zijn tegenstander. Nadat hij een paar keer al gevaarlijk was, scoorde hij in de na iets meer dan zeventig minuten spelen de 1-2 en konden de vele Knoalster supporters weer opgelucht ademhalen. Ondertussen raakte de doelman van LEO geblesseerd en omdat de trainer al door zijn wissels heen was, moest hij de pijn verbijten en verder spelen.

Verleden tijd
Toch werd het hem niet heel lastig gemaakt door Stadskanaal en was hij paraat bij een paar Knoalster schoten. In de slotfase besliste Vos de wedstrijd door een mooie vrije trap van Roy Feiken binnen te schieten: 1-3. Voor Stadskanaal zijn dit belangrijke punten voor de tweede periode en de ranglijst en lijkt de dip van het begin van de competitie verleden tijd.