Jongeling Sander Egbers bezorgt Dalen eerste nederlaag

Ter Apel '96Voorafgaand aan de wedstrijd in en tegen Dalen waren door velen de punten al vergeven aan de titelkandidaat. Niet geheel onterecht gezien de door hen behaalde resultaten in de eerste periode en het voetballend en scorend vermogen van de ploeg. Echter heeft FC Ter Apel 96 zich de afgelopen weken goed herpakt en deze stijgende lijn werd doorgezet met een overwinning op de Drenten: 0-1.

Kwamen er niet door
Het geloof in elkaar en het hopen op een uitglijder van Dalen deed Ter Apel vandaag dan ook zeker goed. Misschien ook wel een compliment waard voor trainer Goeree die blijft geloven in zijn team en het systeem dat Ter Apel speelt. Dat dit systeem goed werd uitgevoerd vandaag bleek wel door de reacties van de supporters en spelers van Dalen:  “We kwamen er gewoon niet door”. 

Groot compliment
Dalen begon op zijn sterkst aan de aftrap, daar waar Ter Apel nog de nodige blessures heeft. Na het nemen van de aftrap was de missie van Dalen duidelijk: winnen. Ter Apel begon zenuwachtig aan de wedstrijd. Her en der werd het middenveld en de defensie van Ter Apel dan ook goed op de proef gesteld. Dat Dalen het Ter Apel lastig wou maken met de opkomende backs en een redelijk bal tempo werd goed opgevangen door de jonge maar vandaag solide middenvelders. Een groot compliment voor Sander Egbers (16) Albert-Jan van Oosten (20) en Robin Haan (17) is dan ook op zijn plaats.

Durven schieten
Dalen probeerde via allerlei wegen het middenveld en de laatste linie te passeren, daar waar sterk verdedigd werd en een tal aan corners vergeven werd was dit echter hun eindstation.  Dalen kwam er niet door, op een tal van pogingen vanuit de tweede lijn bleek het telkens naast of recht op doelman Bergman af te gaan. Had Ter Apel dan helemaal niets in te brengen? Zoals in alle voorgaande wedstrijden kreeg Ter Apel nu ook haar kansen. Waar trainer Goeree dan veelal hamert op scherpte, verantwoording en durven schieten kwam dit vandaag goed uit de verf. Zo ook een moment aan het einde van de eerste helft, toen  Jasper Jalving in een snelle uitbraak vergat te scoren toen hij één op één met de doelman van Dalen kwam.

Op wilskracht
Schoonbeek bleef in de rust achter in de kleedkamer met een lichte blessure en werd vervangen door Kuper. De tweede helft was meteen weer duidelijk dat Dalen over de betere voetballers beschikt. Dat kwaliteit en wilskracht twee verschillende factoren in het voetbal zijn was vandaag goed te zien. Daar waar Dalen op kwaliteit vele pogingen deed om een goal te forceren, voetbalde Ter Apel op wilskracht. Het gebrek aan vertrouwen van een week eerder tegen Asser Boys, was vandaag niet te merken. 

Prachtig raak
Dit bleek dan ook uit de gretigheid van Jalving, met in zijn hoofd zijn gemiste kans in eerste helft. Na goed werk op het middenveld kwam Jalving er aan de rechterkant overheen. Bijna op de achterlijn aanbeland zag Jalving, Egbers aankomen en met een sublieme pass bracht hij de jongeling in stelling. Egbers schoot in één keer prachtig raak en zetten Ter Apel op 0-1. Na de goal kwam Dalen nog een aantal keer tot aan de verdedigende linie, maar door goed defensief- en keeperswerk van onder andere Rijnsbergen en Bergman bleef de stand ongewijzigd en boekte Ter Apel een knappe zege. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Protos Weering: Nieuw Buinen bereikt de finale!

Nieuw Buinen heeft het gered: aanstaande zaterdag staan de oranjehemden in de finale van ...

Alteveer met reuzenstappen op weg naar handhaving

Voor Alteveer en Weerdinge stond vanmiddag veel op het spel, want met een overwinning kon men ...

Eenvoudige overwinning Borger op Mussel

Borger kende een makkelijke middag tegen Mussel en won met ruime cijfers.