Weer geen winst voor Gieterveen

GieterveenGieterveen begon dit seizoen goed met twee overwinningen, maar heeft daarna het zoet van een zege niet meer mogen proeven. Ook afgelopen zondag in Foxhol lukte dit niet. De groenhemden kwamen nog wel terug van een 2-0 achterstand, maar uiteindelijk gingen de drie punten naar FVV: 3-2. Zo is Gieterveen inmiddels afgezakt naar onderste regionen in 4C en zal er, na een weekend rust, in de eerstvolgende wedstrijd tegen concurrent Pekelder Boys gewonnen moeten worden om zicht te houden op de middenmoot.

Frustratie
FVV heeft met een aantal handige spelers een goed aanvallend blok die er voor rust in slaagden om tweemaal te scoren tegen de Gieterveners. De bezoekers begonnen eerst nog beter en feller aan de wedstrijd, wat tot veel onderlinge frustratie leidde bij de mannen uit Foxhol. Gieterveen was vooral door het winnen van veel duels dreigender dan de thuisploeg, maar tot scoren kwam men niet. Jesse Nijhuis was nog het meest dichtbij, door bij een rebound net te laat te komen toen de keeper de bal losliet. Gieterveen was er daarnaast al een paar keer gevaarlijke uitgekomen, maar de grensrechter van dienst had meerdere malen de aanval, al dan niet terecht, afgevlagd.

Slecht veld
Omdat het veld er enorm slecht bij lag was het voor beide ploegen moeilijk om over de grond te voetballen. De creatieve spelers van FVV hadden hier iets minder moeite mee en Gieterveen beperkte het risico door voornamelijk de lange bal te spelen.  Na een klein half uur opende Thomas van Kalsbeek de score voor de thuisclub. Op een steekpass van Mio Maros leek hij buitenspel te staan, maar deze keer besloot de scheids het advies van zijn assistent wél in de wind te slaan: 1-0.

Puntertje
Vijf minuten later was het ook al 2-0. In de omschakeling kreeg Samed Tosun op de rand van het strafschopgebied de bal. Zijn puntertje caramboleerde via Niek Drent over, de voor zijn doel staande, keeper Lugtenborg. Na deze goal werden er weinig kansen meer gecreëerd en ging FVV tegen de verhouding in met een voorsprong naar de kleedkamers

Bekeken schuivertje
Gieterveen ging na de thee gelijk één op één spelen, met het inbrengen voor Rideon de Vries voor back Floris Mentink. Dit resulteerde in enorm veel druk voor de goal van de thuisploeg en dit zal uiteindelijk ook twee goals opleveren. Waar Nijhuis eerst nog in een rechtstreeks duel tegen de keeper opschoot, was het 5 minuten na rust Weerts die de keeper wel wist te passeren met een bekeken schuivertje. Gieterveen bleef maar drukken, maar door met drie verdedigers te spelen gaven ze ook ruimte weg achterin. FVV kreeg tot de gelijkmaker twee grote kansen om de score te vergroten, maar mikten beide malen over de deklat

Goal afgekeurd
Aan de andere kant wist Gieterveen wel te scoren. Onder druk van Rideon de Vries werkte een verdediger de 2-2 achter zijn eigen keeper uit een voorzet van Weerts. Gieterveen wist hierna nogmaals te scoren, maar nu werd in een vergelijkbare situatie als in de eerste helft wél afgefloten voor buitenspel. Ook Nijhuis werd een absolute scoringspositie onthouden, doordat er wederom twijfelachtig werd gevlagd voor buitenspel.

Rode kaart
Aan de andere kant was het alsnog Lugtenborg die voor de 3e keer werd verslagen. Een vrije trap van Maros belandde via de binnenkant van de paal in de goal.
In de slotfase werd de wedstrijd nog ontsierd door een rode kaart voor grensrechter Brink. Na vele aantijgingen door zowel spelers als publiek vroeg hij in het veld om opheldering. De scheidsrechter zou hierbij een onheus gebaar hebben gezien en gaf zijn assistent tot ieders verbazing een rode kaart.