Richard Wiggers wil HOC naar de derde klasse schieten

HOCHet gaat goed met HOC. De fusieclub uit Exloo/Odoorn werd vorig seizoen op imponerende wijze kampioen in de vijfde klasse. Wie dacht dat het daarmee gedaan was met de dadendrang van de geel-zwarten zit volledig mis. Want na een kwaliteitsimpuls in de zomerperiode is HOC de trotse koploper van de vierde klasse D. Eén van de spelers die er vorig seizoen al bij was en ook nu van grote waarde is: Richard Wiggers. De rappe aanvaller ziet dat zijn club op alle gebieden in beweging is.

In de lift
“Je merkt gewoon dat de club in de lift zit. Bij thuiswedstrijden wordt het steeds drukker en ook wanneer we een uitwedstrijd spelen zien we veel bekende gezichten.” aldus Wiggers, die op dit moment clubtopscorer is. Hierover spreekt de 19-jarige vrij bescheiden: “Acht goals heb ik gemaakt, inderdaad. Maar dit HOC is niet afhankelijk van mijn goals, hoor. Zelfs onze verdedigers scoren!” Daarmee stipt Wiggers inderdaad de kracht van zijn ploeg aan.

rw2
Richard Wiggers…

Scoren
Want met 38 doelpunten in acht wedstrijd heeft HOC over goals niet te klagen. Opvallend is het dat al tien spelers het doel wisten te vinden: “Wij hebben geen spits die er dertig in legt in een seizoen. Dat hoeft ook niet, want onze middenvelders weten het doel ook vrij makkelijk te vinden.” En door deze productie is de ploeg van Jans Spiegelaar opnieuw koploper. Iets waar Wiggers geen rekening mee had gehouden: “We wisten dat we een paar goede spelers erbij kregen, maar je moet altijd afwachten hoe dat uitpakt. Dat we bovenin mee zouden draaien had ik wel verwacht, maar koploper? Nee, dat niet.”

Teamgeest
Met trainer Spiegelaar is wat de in Odoorn woonachtige Wiggers betreft de architect van het succes genoemd: “Jans is een man die heel goed bij deze groep past. De sfeer die er in de groep heerst is wel de verdienste van Jans. Hij is namelijke een echte teambuilder.” En teamgeest zal er nodig zijn om de huidige reeks van overwinning voort te zetten, denkt Wiggers: “Weerdinge en EMMS zullen ook blijven winnen, dus ik denk dat die ploegen gaan strijden om het kampioenschap. Wij willen ons graag in die strijd mengen, maar het is niet zo dat we zomaar weer kampioen worden.”

Twee keer
Daarmee is wel de ambitie van de slager in opleiding genoemd: “Twee keer achter elkaar promoveren lukt niet veel ploegen. Wij gaan er wel voor, want ik denk dat dit HOC in de derde klasse hoort!” Of dat ook voor Wiggers zelf geldt? De clubtopscorer denkt van wel: “Mijn snelheid is mijn kracht. Als ik mijn overzicht wat zou kunnen doorontwikkelen én mijn eindpass beter wordt, dan zie ik de derde klasse wel zitten!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Marnik Nieborg gaat met HOC voor een groot feest

De successen van HOC worden veelal toegerekend aan de doelpuntenproductie van Sander Zikken en ...

Jelle Siekman gaat vol vertrouwen achter de bal staan

Met nog zeven minuten op de klok staan HOC en Schoonebeek vanavond opnieuw gezamenlijk ...

Jasper Lubbers: “Aantrekkelijk voetbal staat bij ons hoog in het vaandel!”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...