Yordi Saman schiet Stadskanaal naar volgende bekerronde

stadskanaal_JPGStadskanaal heeft haar reeks van vier wedstrijden zonder nederlaag voort kunnen zetten in de beker. Tegen zaterdagclub Westerlee, momenteel vijfde in 5A, wonnen de Knoalsters met 4-1. Jongeling Yordi Saman was na rust de grote man met drie treffers.

Plichtmatig duel
Het was deze zaterdagavond een plichtmatig duel tussen de derde- en vijfdeklasser. De eerste helft speelde zich volledig af op de helft van Westerlee, alleen kwam de thuisploeg niet tot uitgespeelde kansen. Wel werd er een aantal keren van afstand een poging gewaagd, maar de keeper van de gasten had hier weinig moeite mee.

Yordi Saman scoorde een hattrick voor Stadskanaal (Foto: Stoffer Bakker)
Yordi Saman scoorde een hattrick voor Stadskanaal (Foto: Stoffer Bakker)

Constante plaag
In de rust bracht trainer Slor Issa Chuma voor Mario Georgescu. Stadskanaal speelde nu veel fanatieker en beweeglijker en zo werd Westerlee van het kastje naar de muur gestuurd. Denny Feiken brak vanavond de ban door met een afstandsschot de 1-0 te scoren en vrij snel daarna verdubbelde Yordi Saman de score. Saman was samen met Chuma een constante plaag voor de defensie van de bezoekers.

Hattrick Saman
Later in de tweede helft werden Melvin Rogaar en Roy Feiken gewisseld voor Rick Hatzmann en de debuterende A-junior Lorenzo Kapel. Het leek nog even spannend te gaan worden op sportpark Pagedal toen Westerlee de aansluitingstreffer scoorde, maar het was Saman die met twee doelpunten de eindstand bepaalde op 4-1. Zo maakte de jongeling zijn hattrick compleet en gaat Stadskanaal door naar de volgende bekerronde.

zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond eenvoudig langs Gruno

Een zevenklapper voor Valthermond, dat een makkelijke middag kende tegen Gruno.

SJS nipt onderuit tegen De Fivel

SJS ging met een goed gevoeg het duel tegen De Fivel in. Op zichzelf ...

Gewijzigd SJS krijgt te weinig tegen Hoogeveen

Graag sluit SJS het seizoen zo goed mogelijk af, ondanks de vaststaande degradatie. In ...