Alteveer ruim langs concurrent Engelbert

AlteveerNa de knotsgekke 4-4 tegen MOVV van twee weken geleden ging Alteveer op bezoek bij concurrent Engelbert. De geel-zwarten walsten na rust over de thuisploeg heen en wonnen met 0-5. Met een loepzuivere hattrick was Rudy Akpinar van grote waarde voor zijn ploeg en door de overwinning staan de Alteveerders nu qua punten (17) gelijk met Engelbert.

Weinig verheffend
De eerste helft tussen beide middenmoters was nog weinig verheffend. Alteveer begon wel sterker en zette een aantal goede aanvallen op, maar langzamerhand nam Engelbert het initiatief over. Echter bleven grote kansen voor beide ploegen achterwege en zodoende werd er voor rust ook niet gescoord.

Meer spektakel
In tegenstelling tot de eerste helft bood de tweede veel meer spektakel. Na een aantal minuten spelen in het tweede bedrijf schoot René Meems een vrije trap ineens op doel. Zijn pegel belandde op de lat, waarna Bryan Schenkel er als de kippen bij was op de rebound binnen te tikken: 0-1. Dit bleek koren op de molen voor de gasten, die hierna de ene na de andere aanval opzette.

Hattrick Akpinar
Vanaf dat moment werd het de wedstrijd van Rudy Akpinar, want de middenvelder scoorde een onvervalste hattrick in de tweede helft. Zijn eerste treffer kwam voort uit een voorzet die ineens achter de keeper verdween en met een kopbal zorgde hij voor de 0-3.  Engelbert leek rijp voor de slacht en daar maakte Alteveer dankbaar gebruik van.

Goed keeperswerk
Opnieuw was het Akpinar die tot scoren kwam en daarmee was zijn hattrick, en de 0-4, een feit. Engelbert kreeg hierna nog twee keer een goede mogelijkheid om iets aan deze achterstand te doen, maar mede door goed keeperswerk van Sander van Duuren lukte dit niet. Het slotakkoord deze middag was voor Bart Nieland die eindstand op 0-5 bepaalde.