Fit Boys drukt Borger verder in de problemen

BorgerZeven nederlagen op rij, dat was de constatering na de 0-3 nederlaag tegen Fit Boys. Hoe anders was het na speelronde vier toen Borger nog met negen punten uit vier duels op plaats twee stond. Sindsdien is het snel bergafwaarts gegaan en hebben de zeven nederlagen inmiddels een dertiende plaats tot gevolg. Een zorgelijke situatie voor de groenhemden, die momenteel snakken naar een overwinning.

Besef niet aanwezig
De wedstrijd tussen Borger en Fit Boys toonde inderdaad aan dat beide ploegen laag op de ranglijst stonden. Beiden hadden negen punten, dus een overwinning in deze wedstrijd was dan ook zeer belangrijk. Dat besef leek niet aanwezig te zijn bij Borger dat met name in de eerste helft angstig en zonder zelfvertrouwen opereerde. Niet dat Fit Boys nou zo goed speelde, maar de gasten waren wel twee keer alert voor het doel van Borger, waardoor er een 0-2 ruststand op het scorebord stond.

Volledig mistastte
Na tien minuten spelen viel de 0-1, nadat slordig balverlies het tegendoelpunt inleidde. Ruud Seubring was vanuit de voorzet alerter dan Wiljan Vos en doelman Mark Wolters en frommelde de bal bij de eerste paal binnen. Borger kon opnieuw in de achtervolging, maar creëerde geen enkele mogelijkheid in de eerste helft. Dan moest het al wel de vrije trap  van Arno Sieders geweest zijn, waarbij Fit Boys-doelman Peter Jan Oosting volledig mistastte.  De bal rolde enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Even later was het wel raak voor de bezoekers, waarbij Leon Timmerman Wolters met een droge knal in de korte hoek passeerde.

15168786_538088346385879_6224910284008517591_o
Borger verloor tegen Fit Boys voor de zevende keer op rij (foto: Andries Middelbos)

Geen aantrekkelijke wedstrijd
Op de hobbelige en zeer zanderige grasmat was het vandaag lastig voetballen en dat bleek ook wel. Veel foutieve passes, slordig balverlies, nee voor de toeschouwers was het zeker geen aantrekkelijke wedstrijd. In de tweede helft ontwikkelde Borger wel meer druk en ging het aanvallender spelen. Het zorgde er wel voor dat de gasten verder werden terug gedrukt, maar grote kansen werden niet of nauwelijks aan beide zijden gecreëerd.

Tegen de paal
Toch was Borger dichtbij de aansluitingstreffer via Jeffrey Spelten. Een kanonskogel van de aanvaller spatte tegen de paal, waarna de bal terecht kwam bij invaller Albert Stevens. De jongeling kon de rebound echter ook niet verzilveren doordat doelman Oosting zijn poging wist te pareren.  Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door Fit Boys-speler Seubring, die uit een counter wist te scoren. Zo werd de eindstand uiteindelijk op 0-3 bepaald en stapte Borger opnieuw met een nederlaag van het veld.

Geen gemakkelijke opgave
Borger heeft nog twee wedstrijden te gaan tot aan de winterstop om de situatie voor het begin van de tweede seizoenshelft te verbeteren. Met een uitwedstrijd tegen SCD ’83 en een thuiswedstrijd tegen SC Lutten is dat op papier zeker geen gemakkelijke opgave. Borger zal terug moeten naar de basis en hard moeten werken, zowel met als voor elkaar, om uit de degradatiezone weg te komen.  Anders kan het zo maar eens een heel teleurstellend seizoen gaan worden.