Penalty’s houden Stadskanaal en Zwartemeer in evenwicht

stadskanaal_JPGVoor SC Stadskanaal stond de thuiswedstrijd tegen mede-middenmoter Zwartemeer op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor de blauwhemden om mee te blijven doen in de tweede periode. Sinds de terugkeer van Robert Oosting werd er niet meer verloren en dat gebeurde in deze wedstrijd ook niet. Van beide kanten vielen er weinig kansen te noteren en leverden twee penalty’s een 1-1 eindstand op.

Saman spits
Voor Rick Slor was het puzzelen voor de wedstrijd doordat Bidjoy Ramcharan nog geschorst was en Mario Georgescu en Tristan Rotman nog geblesseerd. Dit betekende dat Yordi Saman, die de laatste weken goed inviel, een kans kreeg om het als spits te proberen. Deze zet zorgde voor veel beweging voorin van het goed spelende Stadskanaal. De blauwhemden waren de bovenliggende partij, maar de organisatie van de mannen uit Klazienaveen zorgde ervoor dat Stadskanaal geen echte kansen creëerde. De mogelijkheden waren meestal schoten vanuit de tweede lijn door Ron Lohuis en Roy Feiken.

Ongelukkig aangetikt
Toch was het Zwartemeer dat op voorsprong kwam. Bij een uitbraak van Zwartemeer stapte Oosting te snel in en kon Bas de Jonge doorlopen. De spits werd echter ongelukkig aangetikt door Denny Feiken, waardoor de scheidsrechter niks anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Dit buitenkansje werd benut door Martin Bauerhuit. Een kopbal van Saman en een schot van Roy Feiken die op de paal belandde waren de wapenfeiten van Stadskanaal in de overige 25 minuten.

Roy Feiken schoot raak vanaf de stip (Foto's: Stoffer Bakker)
Roy Feiken schoot raak vanaf de stip (Foto’s: Stoffer Bakker)

Feiken feilloos
In de tweede helft was het niet veel beter dan de eerste. De wedstrijd ging gelijk op met een paar kleine kansjes voor de bezoekers, maar keeper Royce Geerlings speelde een uitstekende wedstrijd. In de 56e minuut kwam Stadskanaal er opnieuw uit en werd er hands gemaakt in het strafschopgebied van Zwartemeer. Roy Feiken ging achter de bal staan en benutte de strafschop feilloos.

Verse krachten
De wedstrijd bleef in evenwicht en dus bracht Rick Slor nog een aantal verse krachten in om de punten in eigen huis te houden, waaronder A-junior Issa Chuma en ook regisseur Rodney Romney keerde terug het veld, dit keer als spits. Zij vervingen Melvin Rogaar en Saman. Toch konden ook zij geen potten breken voorin. Zwartemeer kreeg nog de beste kans vlak voor tijd, maar opnieuw vonden zij Geerlings op hun pad.