EEC redt het niet tegen Valther Boys

eec-gkcEEC is er niet in geslaagd om de overwinning tegen Zandpol een vervolg te geven. Er werd met 1-2 verloren van Valther Boys. De ploeg waar voormalig EEC-trainer Albert Kamps aan het roer staat, voetbalde gemakkelijker en had een grotere voorsprong moeten hebben voor rust dan de 0-1 die er op het scorebord stond.

Hobbelig
De eerste tien minuten van de eerste helft waren voor EEC. Het tempo lag hoog aan beide zijden. Doordat het veld erg hobbelig was werden er ook veel foute ballen gespeeld. Het eerste half uur waren waren de mogelijkheden dan ook op de vingers van één hand te tellen. De eerste kans voor EEC was een schot van afstand dat naast het doel belandde.

Falende afwerking
Een moment van slecht uitverdedigen leidde de 0-1 in. De bal werd niet goed weggewerkt en kwam voor de voeten van een speler van Valther Boys die de bal fraai over keeper Lubbers wipte: 0-1. Voor de rust kreeg Valther Boys nog twee honderd procent kansen om de score uit te bouwen maar ze faalden in de afwerking.

Keeper in de spits
In de rust werden er een paar omzetttingen gedaan in het team van EEC om de slag op het middenveld weer terug te winnen. Dit pakte redelijk goed uit. EEC kwam meer aan voetballen toe in de tweede helft. Toch kreeg EEC, op een schot van Remco Huizing na, geen kansen om gelijk te komen. Door blessures moest EEC resevekeeper Scheper inzetten, zodat keeper Lubbers in de spits kon gaan spelen.

Eretrffer
Helaas sorteerde dit niet het effect waar de Eesenaren op gehoopt hadden en na negentig minuten werd het 0-2. Direct daarna kwam EEC nog terug op 1-2 door Remco Huizing, maar een gelijkspel zat er niet meer in.