Rick Bokhorst wil met twaalf punten de winterstop in

GasselternijveenDe dagen voor Kerst zijn voor Gasselternijveen momenteel wel erg donker. Heel even leken de rood-witten zich op te richten met twee overwinningen op rij, maar tegen Weiteveense Boys ging het afgelopen zondag helemaal mis: op het eigen sportpark ‘De Hunze’ werd er afgetekend met 0-8 verloren. Eén van de lichtpunten bij de Nieveensters is jongeling Rick Bokhorst, die ondanks het moeizame seizoen positief blijft. 

Doelpuntendroogte
“Over het algemeen kunnen we met heel veel ploegen goed meekomen. Maar vaak is het afmaken van de kansen nog wel een probleem.” Daarnaast ziet Bokhorst wel dat de Nieveensters  allemaal in goede doen moeten zijn om een driepunter te behalen: “Wanneer we niet allemaal naar ons kunnen, of eigenlijk bòven ons kunnen presteren, blijft het gewoon lastig voor ons om wedstrijden te winnen.” En daarmee is de huidige plaats op de ranglijst te verklaren.

Kanaalstreek-derby’s
In de strijd om een betere plaats op die ranglijst gaan de Nieveensters komend weekend de strijd aan met Kanaalstreek-genoot Buinen. De 18-jarige Bokhorst verwacht een tegenstander die vooral zal gaan frustreren: “Ik denk dat Buinen tegen gaat houden en dan vanuit de counter toe wil slaan. Aan ons om hier mee om te gaan. De spitsen zullen scherp moeten zijn en zuinig met de geboden kansen omgaan.” Overigens kijkt de aanvaller ook al een weekend verder, wanneer De Treffer ’16 de tegenstander is: “Uit deze twee wedstrijden moeten wij hoe dan ook zes punten pakken!”

Rick Bokhorst in actie tegen tegen buurman GKC... Rick Bokhorst in actie tegen tegen buurman GKC…

Opnieuw beginnen
Bokhorst, die een studie volgt op het gebied van pedagogisch werk, ziet zijn club van ver komen. Want met een degradatie naar de vijfde klasse en daarna een twaalfde en een negende plek is het behelpen voor de roodhemden: “Na het vorige seizoen vertrokken er ook nog eens heel veel spelers. Eigenlijk zijn we helemaal opnieuw begonnen.” Volgens de linkspoot wordt nu de basis gelegd voor een succesvolle periode: “Er zit een talentvolle lichting aan te komen, maar ik vrees dat het nog wel een paar jaar duurt voordat we eindelijk weer de stap naar de vierde klasse gaan maken.”

Verkassen
Of Bokhorst het geduld heeft om op deze opleving te wachten? Duidelijk is dat Bokhorst één van de meest getalenteerde spelers uit het team van Roeland Deuring is en daarom zou het ook niet vreemd zijn wanneer de aanvaller het voorbeeld van een aantal andere Nieveenster talenten zou volgen: “Jongens als Sten Vos en Wessel Koomans hebben inderdaad de stap naar een andere club gemaakt. Natuurlijk zou ik graag snel hogerop gaan, maar op dit moment denk ik daar nog niet over na. Maar verkassen kan een te overwegen optie worden.”

Twaalf punten
Voorlopig is Bokhorst echter te bewonderen in het rood van de voormalige derdeklasser. En in dat prachtige shirt is er op de korte termijn heel veel werk te verzetten: “We staan nu op zes punten. Wanneer we bij het aanbreken van de winterstop niet op twaalf punten staan, dan zal ik zeer teleurgesteld zijn!”

banner-gnv

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wilbert Arends: “Musselkanaal kan derby winnen én top vier spelen”

In de periode tussen medio 2010 en medio 2015 zwaaide Wilbert Arends de scepter ...

Arjan Heeres: “Het wordt spannend tegen Dalen, maar FC Ter Apel ’96 gaat promoveren!”

FC Ter Apel '96-speler Arjan Heeres verwacht opnieuw een spannende pot tegen Dalen, maar ...

Gebroeders Koster gaan voor zes punten in derby’s

Samen zijn ze goed voor enkele tientallen jaren voetbalervaring. En dan spreken we alleen ...