Onstwedder Boys heeft geen kind aan Middelstum

onstwedder_boysOnstwedder Boys heeft op het eigen ‘De Boskamp’ een verdiende overwinning geboekt op Middelstum. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-0 voor de Boys. Overigens had de score nog hoger kunnen uitvallen tegen een matige tegenstander die nauwelijks kansen kreeg.

Koppende Koudstaal
Al na tien minuten kwam Onstwedder Boys op voorsprong. Een corner werd door Taco Koudstaal tegen de touwen gekopt: 1-0. Onstwedder Boys was vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg en zette dit ook om in een positieve kansenverhouding. Gerben Meems was twee keer dichtbij het vergroten van de marge, maar zijn vizier stond nog niet scherp, waardoor beide ploegen met een minimaal verschil de kleedkamers opzochten.

Attente Meems
Aan het begin van de tweede helft kreeg Rutgert Tipker een grote kans. Oog in oog met de keeper van Middelstum schoot hij echter hoog over. Even later was het wel raak voor de oranjehemden. Een vrije trap van Elmar Bijl werd door Taco Koudstaal ingekopt, waarbij de goalie van Middelstum zich kon onderscheiden. De rebound was echter voor Gerben Meems, die attent bleek: 2-0.

Regelmatig
Hiermee was het verschil gemaakt en bleef Onstwedder Boys de betere ploeg. Middelstum probeerde het wel, maar kwam er simpelweg niet aan te pas. In het restant van de wedstrijd mistten de Onstwedders een aantal kansen, maar wist Rutgert Tipker nog wel het net te vinden. Uiteindelijk een regelmatige overwinning, die de mannen van Fokke de Jonge naar de zesde plaats brengt.